Typiskt sverige...

Nej... har inte skrivit fel. Ska börja skriva sverige med liten bokstav för det här landet börjar bli pinsamt. Ta bara det här med Ulrica Schenström. Hon har jouren sägs det... syns ute på krogen där hon har det trevligt och hånglar upp en snubbe. Way to goooo! Gott!!! Vinet och utgången gav alltså något! Bra för henne!

Och nu plötsligt går fan i alltihop! Media tar fram hur mycket de drack för (900 spänn kan jag dricka för utan att förlora förmågan att ta upp min mobil och fixa en ersättare om det skulle knipa), med vem, rapporter om att det varit en grym fylla m.m. Allting öses ur utan att verifiera det. "Ett vittne påstår att..." sedan är det bara att skriva vad fan som helst. Fast jag tror att hon nobbade journalisten... han fick inte komma till helt enkelt. Trots hot om att hänga ut henne i pressen. :)

Detta dominerar altlså tidningarna just nu! Sinnesjukt! Vilka jävla nötter! Låt människan vara... låt henne kröka på lite och ta det lugnt. Hade jag berättat för mina franska vänner om detta hade de skrattat i några månader åt det. Fan vad detta lilla pissland har blivit fel. Riktigt sjukt!

Jag har en polare utomlands jag brukar ta bilder på löpsedlar till. Sedan mailar jag dem till honom och lagom till lunch mottar jag hans vilda kommentarer som t.ex: "Är det allvar?! Skojar du med mig? Är detta viktigt?! Så sjukt!". Reser ni mycket så ska jag ge er ett tips... titta på andra länders löpsedlar så ser ni att tydligen är Sverige journalisternas kloak. Här bor bottenskrapet av journalistkåren.

Ärligt talat... vem fan bryr sig om hennes eskapader? Har pratat med alla jag känner typ och INGEN är insatt. Alltså läser ingen det. Närmsta fundering är väl för min del att det är alla små bittra sossejournalister som känner att det kan gå åt helvete om någon börjar kolla upp tidningsvärlden. Då känns det tryggt med fet a-kassa och annat. Alltså ger de sig på vår nuvarande regering.

Här följer en jävla massa länkar till skiten som agronomjournalisterna öser ut. Länkar bara för att få asmånga träffar på min blogg. Utnyttjar deras pissartiklar till något som är kul för mig. Eller så har jag flyt och jättemånga blir helt arga på mig... vilket är ännu bättre!

Bottenskrap 1
Bottenskrap 2
Bottenskrap 3 - den här tidningen har ALDRIG haft större rubrik på sin framsida. Piiinsamt.
Bottenskrap 4
Bottenskrap 5

Framtidens strandtomter...

Läste att nu går det undan med isen...

Bra läge att räkna ut den nya kustlinjen om c:a 100 år om det fnattar på ordentligt. Köpa loss framtidens strandtomter och planera för en framtida exklusiv badort. Tänk långsiktigt och garantera dina framtida släktingar en ekonomisk trygghet. :)

Förslag på markområden någon?

Nu räcker det!

Alla dessa våldtäkter... varje dag läser man om något komplett svin som varit i farten och förstört en kvinnas liv. Nu har jag tröttnat.  Nu tycker jag vi inför kastrering. Inte frivillig, inte kemisk, inte sterilisering... utan kastrering. Av med paketet bara. Och då skiter jag stort i om det är några spolingar eller en brottsbelastad äldre snubbe. Vissa ska fan inte kunna föröka sig.

Strängare straff för våldtäkt och andra gången någon döms så är det direkt kastrering som gäller. Om det bara utdöms vid andra gången kanske man kan minimera mängden oskyldigt dömda. Men oj vad bra det hade varit...

*snipp* *snipp*

Sax, någon?

Har ni hört PartyBens mixar?

Värt att kolla upp. Litet tips helt enkelt! Roooooligt!
Just den här heter "Boulevard Of Broken Songs" och är en blandning av Oasis, Green Day och Travis.Perfekt för festen när alla tror de ska sjunga med så blir det:
"Meeeen, detta är ju inte rätt ju..."

Ni kan ladda ned den här och många fler på på www.partyben.com/downloads.

Ibland är jag bara bäst som kommer med bra saker till alla. :)

Manligt värre...

Bara måste berätta en sak som hände mig och en kollega.
Vi kom på att vi borde klippa oss så vi ringde runt lite och hittade en ledig tid på en salong i Malmö. Lämnade kontoret, tog något att käka sedan begav vi oss till frisörsalongen.
Där satt vi och väntade då dörren slås upp och in stormar en kille, c:a 25 år gammal och var heeelt uppstirrad. Han springer omkring därinne en stund och då märker jag dessutom att han är sminkad. Inte sparsamt heller. Till slut får han i sin panik tag på en av frisörerna och säger att:

"Det är kriiiiiiis! Du måste hjälpa mig!!"

Tydligen är det så att hans hår inte står rätt. Han är på väg till en middag som hans flickvän står för och han får inte håret att stå rätt. Han säger att "fluffet" på sidorna är bra, men han får inte till "stunsen" på volymen uppe på. Han har försökt med ALLT! Och den där speciella hårgelén han köpte där blev inte bra.

"Du måste hjälpa mig! Det är jätteviktigt för mig!"

Jag och min kollega bara kollar på varandra och håller oss för skratt. Inte nog med att håret ser ut som om han sprängt en handgranat i det... när frisören har hjälpt honom så ser han exakt likadan ut. När han går ut så tackar han för hjälpen och kan alltså gå till den där festen.

Erhm... vad heter det? Metrosexuellt eller bara pinsamt?Aarrhg - Pirates!

Lika ledsen man blev över att OiNK försvann... lika glad - om inte gladare - blir man ju nu när The Piratebay tar över delar av verksamheten! Tjänsten döps om till BOiNK och ska vara öppen och inte sluten. Perfekt! Om något skulle hända så finns inte en massa registerade sköna fildelare som kan få sina uppgifter utlämnade!

*suck*

Som de jobbar med att stänga ned fildelning... Samtidigt blir man ju lite stolt över att Sverige anses vara ett piratnäste!

Är man bra kan man leva på sin musik, i form av spelningar och merchandise m.m. Är man inte tillräckligt bra så blir man ledsen över att fildelningen leder till att folk blir bättre på att hitta - och tycka om - BRA musik. Så... undan nötter! Gör plats för de som kan göra bra musik! Självsanering inom kultursektorn helt enkelt!

Go Piratebay, GO! :)


Tidigare inlägg som är relevanta: USB-minnen och OiNK dog!

Mollusken Ming.

Läste i DN under Vetenskap om musslan Ming.

Jag tycker alltid det är coolt när vi hittar saker och ting på den här planeten som vi inte har en aning om! Så här var det ju bara att klicka! En mussla som levde samtidigt som Shakespeare! Nice!

Ming blev över 400 år gammal. Rekord bland djur tydligen. Ming tyckte nog inte det var så lattjo att bli upptäckt av forskarna. De glömde nämligen skriva i artikeln att när de fann Ming så ville forskarna ta reda på hur gammal lille Ming var. Lille Ming skriver jag... för stackaren var bara drygt 8 cm stor. När forskarna glada över att ha hittat lille Ming - tog reda på åldern så råkade de mörda det äldsta djuret på jorden. Snyggt jobbat!

Stackars Ming. Han visste ju inte hur vi människor tar hand om de äldre. Annars hade han nog odlat ben och sprungit all världens väg. Han överlevde allt... utom oss.

RIP Ming.

OOOOoooj!!!!

Sanslöst. Orkade NÅGON läsa allting? Vilken dinosaurie. Lite impad faktiskt. Så mycket pretto på en gång liksom! Måste vara rekord.

"Denna nära koppling mellan utgivandet och politiken har successivt försvagats eller omtolkats. Ägare - familjer eller institutioner - valde förr skrivande chefredaktörer som förväntades ligga nära deras egen politiska syn. När det skar sig högg ägaren enkelt nacken av sin galet galande tupp, för att använda Herbert Tingstens metafor för relationens sårbarhet." bla, bla, bla osv, tex, bla, bla bla, bla bla, BLÄ!

Zzzzzzz... sluuuta! Och lille Bertil är en tidningsman... från Jura-tiden. Pension någon? Och vem fan är Herbert och är det någon som bryr sig?

Nej. Just det. Jisses, vilken dino.

Gör det enkelt...

Hahaha! Svenska poliser har en intressant strategi på gång! Om det fungerar kan jag tänka mig en hel uppsjö av smarta saker de kommer börja med. T.ex:

"Vi rekommenderar att ingen går ut nästa lördag då vi har indikationer på att det finns viss risk att man blir misshandlad."

Eller...

"Stanna hemma under nyårs helgen eftersom polisen har misstankar om rattfyllerister ska finnas ute på vägarna."

Schysst idé! Vi stannar hela samhället för det finns elakingar därute!
Säääääämst!
Fast på ett sätt är det rätt roligt att följa alla deras upptåg. Som en vuxenversion av "Fem myror är fler än fyra elefanter"... man vet liksom aldrig vad de hittar på för något nästan gång.

Själv ska jag gå ut utan plånbok, eftersom polisen har på känn att det finns ficktjuvar ute. Ska se om jag inte kan få lite mat på krita idag. Det är ju ifall de har öppet... kanske förefaller det rånrisk på kebab under dagen.

Inte så konstigt... ZZzzzz

Politiska bloggar är en flopp! VAD?! Neeeeej, så kan det inte vara väl?! Det som är så himla roligt och engarerande. Politiker är snackepellar som bara snackar och ääälskar att göra sig hörda. Att deras bloggar inte får gensvar beror bara på att det är så mördande tråkigt! Alltså läser andra politiker som bloggar de andras bloggar och - vips - så har vi massor av politiker som bloggar och läser varandras bloggar. INGEN annan. Och de är såååå korrekta i sina bloggar och använder alla fina modeord m.m. Det är sövande tråkigt och inget jag utsätter mig för frivilligt.

Hamnade en gång på en politisk blogg. Knappt jag hann därifrån innan hjärnan stängde av viktiga funktioner i rent självförsvar. Rent flyt att ett pop-up fönster för någon penispump ploppade upp på skärmen och räddade mig.
"Röd triangel"-systemet borde implementeras på dessa bloggar.

Innan de gjorde en undersökning kunde de bara ringt mig. Eller läst en politisk blogg. Så kunde de sparat in den tiden och pengarna. Ruskigt uppenbart.

En bra blogg måste - för min del - vara annorlunda. Som den här människans blogg! Hon är fan inte klok. Kudos!

Ni blir stötta? Men jag då?!

Dessa affischer som är uppe. Om äktenskapet. Ett jätteliv i media om att de homosexuella & co (hbt heter det tror jag?) blir stötta. Buhuu liksom.  Jag läser att "Tunnelbaneförarna rasar!".... RASAR?! Uj, det låter som de är jättearga! Inte sådär vanligt arga... utan superarga! Över några papper med lite bläck på.

*suck*

Jag då. Jag får ont i magen när jag läser ordet "äktenskap". Jag känner att jag kräks lite när jag läser det. För det första så är det ett påhitt av kyrkan vilket jag som icke-troende tar direkt anstöt av (fick gå ur svenska kyrkan för det där tvingades fegt på mig när jag var liten och inte kunde säga ifrån. Jag försökte... skrek som fan i kyrkan men ingen förstod). För det andra att konceptet äktenskap är att brännmärka varandra i ett tafatt "ägande" försök. En trygg liten "skylt" med texten "upptagen" på fingret för otrygga människor. Nej usch!

Bort med alla skyltar om äktenskap. Avskaffa skiten! INGEN får gifta sig, hetero, bög, flata, transa m.m. Bara lägg ned alles. Upp med skylten "Äktenskapen slut. Gud är inte med längre. Återkom när ni kan samsas." utanför kyrkorna.

Grrrr.

Hela Sveriges Älg... Uppdaterad!

Sådärja. Efter att tvingat i henne lite sov-knark så den stackaren somnade så fick de ut henne ur poolen. Men hon kvicknade till kort därefter och hänger nu kvar och nyktrar till igen. Älgen måste vara sur. Upptvingad från sin nya lya...

Han såg misstänkt mycket ut som en Måns. Älgen Måns Sedan uppdaterade de artikeln och så kom det fram att det var en älgko... fan. Skit! Sådana viktiga saker måste journalisterna ha koll på från början! Älgko... då fungerar inte Måns... fick göra det till Månsan för jag pallar inte göra om bilden en gång till. Lat som en älg i en pool.

Vi borde följa efter Älgen Månsan på hennes äventyr. Det vore en realitysåpa att sända på tv. Inga korkade människor som gör bort sig. Bara en soft älg med ett uppdrag att bara vara älg. Vi kunde sälja showen till tyskarna (ni vet... de som snor alla älgskyltar och tar med sig älgbajs hem i en burk) och tjäna massor med pengar.

image4

Älgen Månsan. Tänk er bara merchandisen... jag menar... JAG skulle vilja ha en T-shirt med Älgen Månsan - så att alla fattar att jag är på hennes sida. Att jag diggar henne hårt.

Jon Karlung kämpar vidare!

Läste i DN om att skatteverket jagar uppgifter om vem som har webbsidor på nätet. Helt jädra sjukt.

Vem drabbar det? Jo, alla de små människorna. Tänk dig bara om någon sitter på Skatteverket och kommer fram till att du nog tjänar en hel del pengar på din blogg/webbsida. Med tanke på deras kunskaper så är det lätt hänt att de totalt fuckar upp hela verkligheten och uppskattar det alldeles för högt och då är det upp till dig att bevisa att deras påstående inte stämmer.

Hur kommer det sig att Jon Karlung är den enda som ställer sig upp och säger nej?

Och de som vet hur man tjänar pengar på Internet bara garvar just nu. Utländsk hosting och diverse annat trixande gör att de fortsätter som vanligt... utan att Skatteverket har en susning eller ens möjlighet att komma åt dem. Ännu ett svart hål att hälla ned mer skattepengar i.

Hur kommer det sig att Sverige är det land som har högsta skattetrycket inom EU och vi, invånarna, bevisligen får minst tillbaks i form av tjänster, sjukvård m.m? Tänk er bara... vi betalar mest skatt per invånare inom hela EU och får minst tillbaks? Vad gör staten med pengarna? Jo, sådana här idiotinsatser antagligen.

Cool älg.

Har ni läst om älgen i poolen. :)

Kan tänka mig att han bestämde sig för att ta ett dopp. Måste varit skönt för honom. Sedan kom det dit människor som blev helt stirriga, pekade på honom och hade sig, tömde ut vattnet så han fick stå där som en fjant. Sedan började de bygga en trappa så att han skulle gå upp, meeeen han var ju inte färdigbadad... så han står där och väntar på att vattnet kommer tillbaks. Men icke...

Det där mina vänner är en arg älg. Hade jag varit i hans klövar hade jag inte heller gått upp. Fan... komma och störa en när man badar.

Stå på dig älgen! Snart kommer de dessutom och pangar dig i rumpan med en drogpil... och när du vaknar kommer du ha värsta bakfyllan och diffusa minnen av en pool, vatten, att det var kallt, fullt med människor och ont i rumpan. Nu vet inte du om att det är en pil som gjort det där... så du kommer ha ångest i några dagar och vara extra misstänksam mot oss människor. Om inte vi människor flippar ut helt och avlivar dig som DN skriver. Det hoppas jag verkligen inte händer. Du verkar vara en soft älg helt enkelt.

GRYMT skrämd snubbe.

Kolla in det här klippet!Ungefär vad jag orkade lägga ut idag... trööööött.

Progressive trance...

Kunde inte hålla mig ifrån att dela med mig. Snubblade över Ace Venturas nya album idag... oj! Riktigt bra!

Kolla in deras Myspace sida för smakprov... sedan köp köp köp!

Milleniumböckerna som film och tv-serie...

Det är ju bra. Gillade böckerna skarpt måste jag erkänna. När jag var ute och läste lite idag under lunchen så märkte jag snabbt att det där med film och tv inte riktigt låter så bra längre.

Jag menar... valet av skådespelare? Har de läst samma böcker som jag?! Min bild är månfärder ifrån deras val. Mikael Blomkvist är fan ingen gubbe i mitt huvud när jag läser boken! Ändå så ska Mikael Nyqvist spela honom!
Och Noomi Rapace ska göra Lisbeth Salander?! Erhm... ok. Min hjärna fungerar väl lite annorlunda antar jag. Men det finns många andra duktiga skådespelare som passat myyycket bättre.

DET kallar jag att döda förväntningarna på Stieg Larssons trilogi som film och tv totalt.
Mikael Nyqvist? Säg att det är ett skämt!?

Hädanefter ska jag inte bli överraskad över något längre. Vem vet... kanske de ändrar sig och tar in Bert-Åke Varg som Blomkvist och Babben som Salander. Vet inte om det hade varit sämre...

Bush oengagerad...Som det står i DN. Men det är bara för att han har varit upptagen med att göra en video. Med en gammal polare. Som tur är har jag fått tag på den. Ibland är jag bäst.

Vi tar Norge och Finland!!!

Läste att "Elitsoldater kan tvingas gå högvakten" på Dn.se.

Sedan hittade jag en liten Faktaruta på den sidan med texten: "Sverige har flest soldater". Den var jag ju tvungen att klicka på. Lät ju helt sjukt. Lilla Sverige liksom?!?!

Har själv inte gjort lumpen så jag har inte en susning om något alls när det gäller sådant. Detta är vad det stod i pop-upen som följde:

"Sverige har flest soldater
Antal soldater: 2.800.
Sverige (sammanhållande), 2.300
Finland 200
Norge 150
Irland och Estland vardera 50 soldater.
Beredskapsperiod: 1 januari-30 juni 2008.
Uthållighet vid insats: 30 dagar, kan utvidgas till 120 dagar."

Muahahaha... kan vi hålla oss?

Varvar ner...Skön dag avslutad. Fotosession hela dagen... och så kommer man hem. Lutar mig tillbaks i soffan och lyssnar på en låt (Vibrasphere... finns i playern här ovan) och så bara tar man det lugnt. Bilden nedan är vad jag ser när jag stänger mina ögon. Sjön Immeln, jag och sonen 2006.

image2
"This is where my mind rests"

Idol-Mania..."Sluuuuuta!!!" skriker alla cellerna i min kropp så fort jag hör något från Idol på tv. Mest lider mina hörselceller. De kommer aldrig att förlåta mig för att jag tillåter dessa ljudvågor att nå dem. Hade en tjejkompis här hemma sist det var dags. Jag går ut i köket för att hämta några drinkar till oss och när jag kommer tillbaks så har hon slagit på Idol på min tv.

"Vad faaaan!"
"Vi bara kollar lite? Kom igen! Det blir kul!"
"Weeeee! Säkert... Inte. Rena rama pop-bingolotto fast det är inget som man kan vinna. Stäng av skiten annars blir det inga drinkar."
*klick*
"Tack. Gin eller vodka?"

Jag älskar musik. I alla dess former bara det är bra. Fast inte när wannabees står och försöker göra det som det tar år av träning och lite av en medfödd talang att göra. För alla vill ju vara kändisar idag. Och helst ta genvägar dit. Som Idol. Där de dessutom låter sig dissas av den där idioten Kissi eller vad hon nu heter. Ni vet. Hon med den där sabla pricken i pannan. Sämre tv får man leta efter.

Vill ni se bottenskrapet från Sveriges kloak av talanglösa wannabeemänniskor som ställer upp på allt kan ni klicka här. Se bara till att toaletten är ledig innan ni trycker.

De dödade OiNK! Neeeeej!

Fniss... IFPI kämpar vidare.

Whac-A-Mole - har ni sett det spelet på ett tivoli? Eller på nätet? Hammaren är alltså IFPI och  "Molen" är fildelningssiter/tjänster.

Pang!
"Där fick vi en! hahahaha!!"
"Nej, kolla där kommer en NY! Ta den!"

PANG!
"Yes, vi fick den med!"

"Meeeeen, där kommer en till. Snabbt, hammaren! Slå!!!"
PANGBOMPANG!

Undrar när de ger upp. Förresten.. hur kul är inte deras namn. IFPI - "International Federation of the Phonographic Industry". Titta på bilden nedan. Det är Edison med sin Fonograf. Titta på honom. Där har du skivindustrin idag. Vi andra är lite längre fram.

image1
Stolt Fonografuppfinnare.

Grabbar och tjejer på IFPI. Lyssna nu här. CD-skivan är död. Den har varit död länge. Och konsumenterna är inte dumma i huvudet längre. Visst, en cd kostar 150 pengar. Men köper jag all musik som mp3:or så kostar det fan lika mycket! UTAN kostnaden för cd, trycksaker och plastfodral. Tror ni vi är helt dumma i huvudet eller? Sänk priset och ös ut musiken på nätet.

Nu ska jag fildela lite. Det gör jag på www.softmp3.com. Där finns musiken jag vill ha - men faktiskt inte KAN köpa någonstans eftersom jag ibland har lite udda smak. Något som för övrigt stör branschen. "VAD?! Vill de inte ha det vi har tagit fram till dem! Konstigt..."

1974 - The birth of "Chill-out"

Kolla in bara... 1974... på Soultrain... visst fan är det chill-out musik!

Haha, det började alltså med den här sköna genren samma år som jag är född. Född år "Chill-out". Niiiiiice! Nu känns det genast mycket bättre.

Och så många som använt denna i mer moderna varianter (ni har nog hört minst 3 olika). Men detta är alltså orginalet!

Grymt retroskönt! Lyssna bara!1974... respekt!

Nightmares on Wax - Les Nuits

Sjuuukt bra minnen kommer till ytan...Sommar i Köpenhamn, kvällstid nere vid stranden, Lina på helt galet bra humör. Ölen har aldrig smakat så gott heller. Fan... och så går vi mot vinter... blä!

Ska ut och köra sjukt mycket bil nu... se om vi inte kan höja temparaturen några grader till nästa år.

Swedens finest...

Läste precis om det där rånet i Helsingborg...

Tydligen tog det 35 minuter för polisen att ta sig dit efter rånarna sprängt(!) och dragit iväg från platsen. Tydligen så försvarar polisen detta med:

"- Det är det sämsta vi kan göra, då kan människor komma till skada. I stället måste vi avvakta och bedöma läget. Det agerandet kan vara svårt för utomstående att förstå, säger han."

Ja. Just det. Låter rimligt. Inte! 35 minuter efter... jisses. Låter mer som om:

"Vi väntar lite så de hinner sticka så inte VI råkar illa ut."

Kan man inte sparka hela poliskåren och bara börja om från början? Snälla? Om vi ber snällt? Det är liksom inte lönt att de försöker skapa förtroende igen... när de med jämna mellanrum bara sjunker allt längre ned i inkompetensens djupa hål.

När jag var i England för några år sedan så ringde en kompis polisen en lördag kväll för det var ett jädra liv i lägenheten ovanför. De svarade dessutom inte när vi bankade på dörren. Efter tio minuter kommer det två trevliga poliser, en man och en kvinna, som pratar lite med oss, pratar med grannen, ordnade upp allting och önskade oss alla en trevlig kväll innan de åkte vidare. DET är proffsigt och respektingivande. Testa och gör samma sak med svensk polis en lördag kväll så ska ni se vad de säger. Ni kommer vara helt utlämnade till att fixa det där själva.

Inte konstigt att en viss person blåste bort två tonåringar som trakasserade hans familj för några veckor sedan. Bra gjort av honom... felet? Tja... polisen... de lyste med sin frånvaro på ett för dem "litet" problem som eskalerade för mannen som sköt för att skydda sin familj.

Nej... vår poliskår är rätt långt bort ifrån begreppet "swedens finest". Fy... det som stör mig mest är att jag med skatterna jag betalar är med och finansierar dessa clowners löner.

Men jag vet själv tre grymt bra poliser som gör ett bra jobb genom att agera och tänka själva. Och ni vet vem ni är. Kudos till er!

Senaste genidraget från skivindustrin! Not!

Läste ni att skivbolagen (Universal först ut) ska börja sälja musik på USB? Läs artikeln här!

Smart... så i och med de är fungerande "brandade" USB-pinnar så kan man alltså köpa en singel på USB. Tömma den till datorn och sedan så har man ett tomt USB-minne att använda. Sedan köper man nästa singel och får ett nytt USB-minne och ett till... och ett till. Sedan så har vi USB-minnen överallt. Hade varit rätt smart om det fungerat så att man kan gå dit och köpa musik och få det på sitt USB-minne eller iallafall på det man köpt innan... men neeeej.

Lägg ner era idiotförsök nu. Min tanke är ett musikcafé. Dit man kan gå och lyssna på musik, låna en dator en stund, kolla igenom låtar och provlyssna. När man bestämt vilka låtar man vill ha samtidigt som man druckit en god macchiato så checkar man ut. Lämnar över valfritt medium till personalen som överför dina filer till ditt USB-minne, flashkort, mp3-spelare eller en cd. Sedan går du glad och nöjd därifrån med din nya musik. Perfekt för ungdomar utan kreditkort. Betala mp3:or över disk.

Som en annan bloggare sa:

"Släpp sargen och kom in i matchen någon gång."

Peaches - Fuck the pain away

Flawless ;)
Ett måste på "att-lyssna-på"-listan.


Ny favvolåt för dagen.Rätt bra låt faktiskt. Inte min stil riktigt men ändå... likes! Kommer byta låt lite grann efterhand i min lilla "musikbanner" här ovan. Dagens mest lyssnade typ. Men orkar inte skriva ut namn m.m. på låten. Blir ett grymt pillande. Och pillande leder bara till en enda sak... att man inte orkar pilla. Då blir det alltid samma låt. Vilket är tråkigt. Eeerh...

Barn är lattjo.

Satt och åt frukost med sonen, 7 år, innan jag skjutsade honom till skolan.

"Pappa... kan man ha mer än en flickvän?" får han ur sig.
"Ja, det kan man."
"Kan man!?" säger han med stoora ögon.
"Japp."
"Det trodde inte jag."
"Varför frågar du?"
"För jag har två flickvänner på skolan."
"Ja, se där. Då går det ju."
"Jooo... Men... varför har inte fler det då? Varför har inte du det?"
"För det är inte så bra när man är vuxen förstår du. Dessutom, älskar man en vill man inte ha någon annan."
"Jag ska aldrig bli vuxen."
"Lycka till med det."
"Va?"
"Ät upp nu."

You´re a star! :)

Ibland... så har jag för lite att göra... då sitter jag och går igenom låtar... och försöker sy ihop dem med en liten film... har jag tur så blir det ibland riktigt bra. Som nu.

Alla är stjärnor på något sätt... men inte som du tror.

Titta! (öppnas i nytt fönster)

Facebook... vem fattar?

Det ringer i telefonen. Så som så många gånger innan så börjas det direkt efter jag svarat:

" DU... jag ligger på Facebook. Gå in och kolla nu. Har precis addat dig. Fan vad folk! Detta är skitkul!"
"Erhm... nej? Jag ligger där men jag använder inte det. Inloggad sist för typ fem månader sedan"
"Vafaaaan, kom igen nu. Alla andra är där!"
"Nej. Ärligt talat. Har inte tiiiiiid!"

Jag har försökt, men jag fattar det inte. Det dräller in med folk, de skickar vampyrbett, Slayers, X me, My Sexy, Name analyzer, "pokar" en och så där fortsätter det. En uppsjö med applikationer som bara på något sätt leker med samma information. Och mitt i allting kan alla se vad alla gör, vilka vänner de har, hur de känner varandra osv...

Och är jag den enda som undrar varför? Varför så villigt kasta ut all denna information om sig själv? Varför spendera tid där? Börjar undra så smått om jag är helt blåst i skallen som verkligen inte förstår?

Nej. Mitt nätverk har jag kämpat för att få ihop, att då skylta med det tar bort lite av värdet med det. Om någon säger till mig att: "Jag såg att du känner..." så måste jag förklara mig varför jag inte vill koppla ihop en person med någon. DET är att ge sig själv onödigt jobb. Och privat lägga ut allt? Jisses... nej tack. Som att sätta ett hagelgevär till tinningen och begå socialt självmord. Tänk om alla man jobbar med kan gå in där och kolla läget... brrr... mardröm.

Men om någon kan förklara varför folk gör det är jag tacksam... så jag slipper titta misstänktsamt på folk som är med där och undra hur det står till i huvudet på dem. Tills dess är jag mest glad att folk spenderar så mycket tid där. Blir liksom lite mer till mig i den riktiga världen då.

Logged in... deactivated... gone!

Pheeew!

Air - All I Need

Kolla bara in videon. Gjord av en snubbe som jag inte har en aning om vem det är (inte officiell version alltså). Grymt bra.


Minnen från förr...

Shit vad soft det är när gamla minnen poppar upp i skallen. Har ett minne av en stooor fest jag var på en gång hos en kompis. Allting flippade ut ordentligt och värsta gänget kom dit och röjde - oinbjudna. Här hade jag min första upplevelse av någon som i underläge kan vara riktigt cool.

Det var en liten galen kille som hette Martin. Han var ute i trädgården tillsammans med kanske 30 andra och när det där gänget kom så var han en av dem som inte tänkte vare sig bli rädd eller kapitulera. Nu hör det till saken att Martin var rätt liten och de flesta i gänget var rätt stora. Han började direkt att bjäbba emot en stor snubbe ute i trädgården. Sedan blixtrade en fot till och Martin fick en spark i bröstkorgen. Flög rakt in i en buske och allt man såg var två fötter som stack ut. Det blev helt tyst i trädgården och alla tittade. Så hör man en kraftfull röst från Martin inne i busken:

"Jaha! Det var ju jäääävligt moget!"

Tystnad... sedan börjar alla skratta. Busen och hans polare såg sig panikartat omkring och smet sedan iväg, kunde ju inte slå alla på käften och det här med att få skrattsalvor när de visade hur "bra" de kunde slåss var de nog inte vana vid. Martin kom med hjälp upp på fötter, borstade av sig grenar och löv och såg bekymrad ut.

"Jag tror jag spillde min drink."

Ebba Von Sydow & Stureplan

Har aldrig haft synpunkter på henne tidigare. Dels för man är helt ointresserad av det som hon skriver om. Men så helt plötsligt så... ändras saker. Läste en artikel på nätet om henne. Och poff! Plötsligt tycker jag hon verkar mer vettig än någonsin. Det var den här artikeln.

Hennes brott verkar vara att hon inte kände igen ägaren. Vem fan hade gjort det? Vem är intresserad ens? Men det är inte det som är problemet. Det är den massiva hatkampanjen på nätet. Med anonyma människor som mailar henne. Även om jag inte är en fan av Ebba, så hade jag aldrig någonsin gjort något så lågt.

Vad är det som gör att hatet flödar så där? Och vem fan bryr sig om några sketna krogar på Stureplan? Har vi blivit så fucked up att det enda som spelar någon roll är var och med vem vi hänger? Behöver man påpeka hur patetiskt det är?! Och alla dessa små anonyma skitmänniskor som är tuffa och hotar i anonymitetens Internet.

"- Snäser du av en kille riskerar du att bli kallad "bitch", och tackar du ja till något att dricka blir du "drinkhora"."

??? - allvar!? Tänk er in bara. Är det detta samhället vi lever i idag? Looool! Och så går folk dit över huvudtaget! Jisses, vad hände med saker som självrespekt, självkänsla och integritet? Ett under att folk överhuvudtaget går dit, förnedrar sig och står i kö och sedan ger ställena sina slantar i utbyte mot drinkar.

Ger mig fan på att det är frustrerade små ursäkter till killar som tar ut sin frustration till hur stora förlorare de blivit. Allt för att skapa en illusion runt sina egna misslyckade jag. Stackare.

För min del, om jag läser en blogg eller ett inlägg som jag verkligen inte håller med om, där jag får känslan av att människan är en komplett idiot... inte lägger jag energi på att berätta det för den personen. Är det ens lönt? Är inte min tid mer värd än så? Jag vill gärna tro det.

Jisses. Fan vad bra!

Soft ambient chill när den är så där bra som det bara blir ibland. Sätt på, slut ögonen och njuuuuut!


Bio och B-filmVar på bio idag. Såg Ratatouille med sonen. Härligt med alla barn och vuxna som sitter och gapskrattar. De är rätt duktiga nuförtiden med att lägga in skratt för både barnen och de vuxna. I vilket fall, den rekommenderas om ni vill slå ihjäl runt två timmar med att dra på skrattmusklerna. Enda minuset var väl hippiemamma och hippiepappa som tagit med eget godis, popcorn och läsk. Påsarna måste varit gjorda av cellofan med tanke på prasslet. Och jag blir inte irriterad så lätt på bio kan jag säga. Trodde de skulle lynchas efteråt på vägen till sina ekologiskt korrekta cyklar men det gick bra. Hoppas kläderna av vävd hampa skyddade barnen mot kvällskylan. Både mamma och pappa hade sådant där fräscht dreadlock inspirerat hår. Trevligt. Tankarna går till mina traumatiska första möten med skog och - vad hette det nu - skogsmulle eller något? *ryser*

Avslutade kvällen med en B-Film. Såg Nightmare City 2035 (Uki, kolla in den!). Men det krävs lite att man gillar b-filmer för att stå ut... fast storyn var intressant. Men den var sjukt mycket B. Hehe.

Singel... bra men...

Sådan där konstig dag idag. Upp på morgonen, käkar frukost med lilleman som skulle på handbollsträning. Vi knäppar oss och lattjar runt på morgonen. Tar det lite för lugnt för plötsligt blir det till att kasta oss in i bilen och köra iväg till träningen. Fortsätter att ha roligt i bilen, föreställer röster och skrattar. Lyckas få lilleman att skratta till den grad att han ber mig sluta för han inte kan andas. :) Och sedan är vi framme. Vi går in och han far direkt iväg till sina kompisar.

Passar på att ta en kopp kaffe. Sätter mig med tidningen och läser lite. En vän mailade till mig i morse av bad mig läsa en viss artikel. Där sitter jag och letar... manuellt. :) Hjärnan säger till mig "ctrl" + F men avbryter tanken. I en papperstidning får man snällt bläddra sig fram... Letar en gång... ingen artikel. Orkar inte bläddra igenom en gång till och beslutar mig för att titta på människor istället. Och så upptäcker jag. Lördag förmiddag är förbehållet par. Själv är jag enbart uppe pga sonens träning. Hade jag haft min egen helg så hade jag fortfarande sovit gott. Men nu är man uppe... och alla par?! De går och handlar, tittar i affärerna och väljer frukostfik. Ser ett par som sitter på en bänk, killen sitter och läser en bok. Hans flickvän kurar ihop sig bredvid honom, håller om honom och sitter bara där... med ett litet leende och slutna ögon. Och myser. Riktigt gosar in sig mot honom.

Det var länge sedan. Och ibland saknar man det extra mycket. Närhet. En flickväns beröring. En kram när man minst anar det men som mest behöver det.

Är frivilligt singel. Vill inte ha någon för att ha någon, det där blir bara struligt. Och visst händer det att man har någon mer tillfällig sak, men det är mer fysiskt. Så det där med "hela paketet" känns långt bort. Men någonstans på den här planeten finns den där kvinnan jag vill spendera resten av livet med. Jag vet att jag inte är där än.

Men jag kan sakna det. Och just nu så gör jag det.

Bluetooth på huvudetNej. Kort och gott. NEJ!

Såg en några snubbar idag på lunchen som sprang omkring med bluetooth head-sets på öronen. Vem använder dem? Varför? De är i samma liga som midjeväskor, midjekorta kavajer, vita loafers eller att springa omkring med mobiltelefonen i ett litet hölster på skärpet. De springer runt lite överallt på stan, men det är aldrig någon jag känner. Undrar varför...

Eller så gör de det bara för att reta upp någon. Som jag. Så att jag ska skriva om det i en blogg. Kanske det var syftet? Fan. Då gick jag i fällan. Och gjorde precis som de ville och skrev några rader om det. Tusan. Tänk sedan om någon läser detta och tänker: "HAN har ju helt fel!" och går och köper ett bluetooth headset!

AAAAarrhg! Neeeeeej! Vad har jag gjort!

UD riggar för prinsessbröllop

Läs artikeln här på DN.

Ärligt talat. Hur desperat tråkiga liv har svensken idag? Vem bryr sig om någon gifter sig i kungahuset? De bara glider omkring, får pengar av staten varje år för att fortsätta sina meningslösa glidarliv. Ska jag bli glad nu? Ska jag tycka det är fantastiskt att någon kanske(!) ska gifta sig? Nej... det enda jag känner är hur det spänner lite precis under örat... ooj.. nu kommer min reaktion... håll i er.

*gäsp!*

För övrigt kan jag meddela, att jag kanske går och tar en kopp kaffe idag, även om några samtal till min chef kommer att leda till att han inte kan bekräfta det. Ska tipsa Aftonbladet om det.

Se där! Nu gäspade du med! Nu vet du exakt hur min reaktion kändes!

Nyhetstorka i Sverige med andra ord. Kanske fler björnar dödar fler jägare! Ring genast och tipsa om saker som kanske händer! Om vi hjälps åt kanske vi kan få hela Sverige att gäspa samtidigt.

Föräldrar som tycker de är bra.

Såg en dokumentär häromdagen. Tja... ska jag vara ärlig så läste jag en bok och "slölyssnade" på den. Men så fungerar jag lite konstigt. Lite försenade reaktioner typ. Eller så är det för man är singel och inte bollar idéer med någon i soffan... Anyway... tror det var i måndags eller tisdags den gick... men det var först nu... för några minuter sedan som jag plötsligt kom på hur jävla arg jag blev!

Dokumentären vet jag inte riktigt vad den handlade om, men det var det här paret (45 års åldern) som berättade om allt de offrat för att vara bra föräldrar, om sina val, om hur jobbigt det hade varit. Sedan var de väldigt nöjda med sig själva och hur de hade hanterat barnen. Värsta "titta på oss, vi har OFFRAT saker för våra barn".

Shit, vad jag stör mig! Vi snackar alltså till den grad att jag går och morrar här hemma.

Det var NI som skaffade barn. Barnet fick ingen del i beslutet. Ni tog beslutet att sätta en liten underbar varelse till den här planeten. Och ni gör bäst i att göra allting i er makt för att göra ert beslut rätt och riktigt. Utan att säga sådant skit som att ni offrat saker, hur jobbigt det har varit och ni får inte ens säga att ni har varit duktiga. NEJ! För att barnet fick inte vara med att bestämma, att se livet på förhand och säga: "Verkar kul! Jag är med!"

Det är bara för er att göra allt ni kan, förundras över utvecklingen, ta problem eller annat och lösa det. Ni kan aldrig någonsin ge upp. ALLT ska ni göra för att rättfärdiga ert beslut att sätta ett barn till världen. Det enda ni kan säga om någon tycker ni gör bra ifrån er är: "Vi försöker göra vårt bästa."

Om inte. Så lovar jag er att jag ska hemsöka er i livet efter detta. Gå omkring och putta på er, sätta fällben för er på era molnpromenader och vara riktigt jobbig.

Och ja. Jag har barn själv. En liten kille som jag avgudar över allting annat. Och jag har aldrig klagat... inte ens när han flippar ut - you know... like kids do. För någonstans är han alltid MIN unge. Och så sjukt jävla bra hela tiden och jag har gett mig fan på att visa honom att världen är ett vackert ställe, om man bara vet hur man ska titta på den. Det ska jag lära honom om det så tar mig hela livet!

Puuh... nu känns det bättre. Ledsen för svordomar... men ibland måste allting ut bara. :)

Teleterror & SMS

Satt och pratade med min pappa i telefon. Ibland har vi några längre samtal, uppdaterar varandra om livet och har det allmänt roligt. Så ringer det i luren. Ni vet "samtal väntar" signalen. Jag trycker bort det, alltså tutar det upptaget för den uppringande parten. Allt bra så långt. Fortsätter samtalet med min pappa.

Plötsligt ringer det i mobilen... min vän som antagligen ringde precis på hemmatelefonen. Där jag rätt tydligt gjorde klart att jag inte tänkte ta telefonen genom att trycka R0 eller vad det nu är. Och som han ringer... värsta terroristen! Och ringer... ringer upp igen och ringer. Jag trycker bort, får värk i tummen. Han ringer mer. Till slut ursäktar jag mig med min pappa och svarar i mobilen:

"JA?! Var brinner det?!!"
"Hej, det är Tom. Satt du i andra luren eller?" Lite sådär "höhö"-aktigt.
"Tror du?!?! Vad fan vill du Tom? Är det upptaget så sms:a eller ring senare... FAN! Störigt."
"Ska du med på bio?"
"Men faaaan, sitter i telefon! Sms:a allt så återkommer jag när jag pratat klart."
Och så trycker jag bort samtalet lite irriterat.

Jag fortsätter prata med min pappa. Efter jag lagt på sitter jag lojt i soffan. Sträcker mig efter min telefon och kollar mina sms. Läser det från Tom:

"Tjena! Ska på bio! Hahaha... du använder ju inte sms.! Ska du med!?" Fortfarande så där klämkäckt som bara han kan vara. Puuuh... drygt.

Ringer upp honom och han svarar direkt:
"Tom här!"
"Nej." säger jag och lägger på.

För han hade ju rätt. Jag använder inte sms. Men man kan svara lika snabbt och effektivt genom att ringa.

PNWED!

Ni måste ha läst om hackerkriget?

Stackars turkar. Pga av en rondellhund! På dem bara! :) Så här kan det se ut (nytt fönster).

Hade det inte varit coolt om Sverige lagt ned all militär och annat. Bara koncentrerat oss på att bygga upp en hackerelit för informationskrigsföring. Ett land som ingen vågar pilla på för då går Internet åt helvete!
Inga mer uniformer och taskig krigsmateriel under lumpen. Bara feta datorer, Joltcola, direkt Nodanslutning och gratis cigg i en bunker någonstans. Peace!

Jävla religioner... hela lilla hackerkriget startar pga av några idioter som tror på sagan om gud. Och att man inte får ens försöka måla av någon som ingen vet ser ut.... erhh... trött!

Allt pga en rondellhund... jisses.

Tortyrmordet

3 ungdomar. 15-16 år gamla. Torterar och mördar en handikappad man. Läs mer här.

Vi måste hitta en ö någonstans. Dit vi kan flyga med helikopter och slänga av samhällets bottenskrap där. De här tre killarna kan vi börja med. De ska ALDRIG ut i ett samhälle, skiter fullständigt om de haft de jobbigt i livet eller i vad de har för syndrom. Gör man en sådan sak har man så mycket fel i huvudet att man aldrig ska ut på gatorna igen.

Jisses. Jag hade det lite jobbigt ett tag förra året. Undrar om jag kan råna en bank då. Utan att folk blir för arga... Då kan alla läsa i tidningen om mig... som rånade en bank eftersom jag fick punktering förra året och att jag en gång tappade min nyköpta glass på asfalten. "AAaah, stackare..." kommer folk att tänka då. "DÅ fattar vi! Inte så konstigt att han rånade en bank den stackaren."

Vilket är helt fel. Om jag gör en sådan idiotisk sak... så flyg mig till den där ön jag berättade om.

Myggan på Kanal 5

Muhahaha!

"Filip och Fredriks nya program suger. Det är smaklöst, infantilt och allmänt dåligt" - annan bloggare.

Japp. Därför är det så bra! Faktum är att alla tecknade serier som avlivar och grovt driver med våra kändisar ska nog ha en Oscar!

Weeeeee!

Emil Jensen - Så får du mig ändå (live)

Sjukt bra texter! Kolla in! Från Vitabergsparken. Glimten i ögat liksom.

Så HÄR viker du en T-shirt!


För er nu som vill veta. De viker bättre på den lokala tvättinrättningen dock.

Små knähundar

Gick omkring på lunchen idag... lite kluven om vart jag skulle äta som vanligt. Brukar bli så att vi är några stycken som vandrar omkring och pekar på olika restauranger... alltid en som inte vill och sedan slutar det med att gänget delas upp eller på Burger King.

I vilket fall som helst.
När vi går där så ser jag några tjejer komma gående. De har sådana där små konstiga hundar som ögonen ser ut som om de är klistrade på det lilla kraniumet. Chihuahua tror jag de heter. En av dem hade en liten jacka på sig - inte tjejerna nu alltså... utan hunden. Den tittar på mig med sina konstiga ögon - ena ögat tittar på mig och det andra vänt åt ett annat håll - och bjäbbar:
"Vaff! Vaff! Vaff!"
Och Matte bara står där och tittar på med ett fånigt leende.
Jag vill bara sparka det lilla krypet. Hårt. Så den flyger iväg tills kopplet tar slut och den lilla hunden faller platt på marken och undrar vad fan det var som hände. Undrar om den skulle bjäbba då. Hatar de där små äckliga hundarna. Fast hatar än mer de tjejer som går omkring med en - som en slags muterad bebis och gullar och pluttar med dem.

Känner hur det rycker i benet när en av mina kollegor drar mig i armen och gör tummen mot kinarestaurangen.

Tydligen ska vi äta där.

Pensionärspolisen och kriget mot Norge! :)

Idag tänkte jag bara ta det lugnt. Så, jag tackade vänligt "Nej tack" till att följa med på någon jädra happening på Casinot i Malmö (vem pallar såååånt!). Så mot videobutiken för att hämta filmen som jag lagt undan.

Kör in och upptäcker att ALLA parkeringarna är lediga. Eftersom jag är rätt lat av mig så kör jag och tar den som är absolut närmast videobutiken. Nu råkar det vara en handikapparkering. Men som sagt... alla är lediga och jag ska in, ta min film och sedan ut... vi snackar om 30 sekunder.

Går ut ur bilen och då kommer gubben springande med sin käpp! Oj! Vad han morrade och var arg.

"Här får du inte stå! Detta är för HANDIKAPPADE! Flytta bilen omedelbart! Annars ringer jag POLIIISEN!"

Vad säger man? Tja, inte mycket. Blev mest paff... hur fan kan någon bli så arg för något? Så, jag säger till honom att det är helt ok om han vill ringa polisen. De kommer nog med både piketstyrkan och helikoptrar när de får reda på vilka vidrigheter som jag och min bil gör oss skyldiga till. Erbjuder honom till och med min mobiltelefon.

Går in och hämtar min film, ingen kö så det tar mycket riktigt under 30 sekunder innan jag kommer ut igen. Där står han kvar. Vilt pekandes med käppen och pratar med lite fler gubbar som jag inte har en aning om var de kommer ifrån. Alla tittar på mig. De är mycket upprörda! Fortfarande inga andra bilar än min på parkeringen.

Sätter mig i bilen och hänger mig på tutan så de makar på sig. Gubbarna får fart och jag tycker mig höra någon gapa om att man minsann inte får tuta hur som helst. De andra nickar instämmande. På vägen därifrån tänker jag för mig själv...

Med tanke på vad vi svensken idag engarerar sig i... Idol på tv... Folk som gör fel när det egentligen inte har någon betydelse... Schlagerfestivalen och dess röstningssystem... Bonde söker fru.... klaga på folk i bästa jantelagsanda...

Så slår det mig... Vi har det för bra helt enkelt.

Så... till Norge:

Hoppa på oss! Ge oss vad vi tål! Om inte annars, så lär vi oss vad som är viktigt i livet.
Behöver ni hjälp (tror inte det) så kan ni alltid ringa Danmark. De är nog sugna på att få tillbaks Skåne.

Stureplansprofilerna - En dag i finkan.

Hohoho...
Nu åker de i finkan så det ryker.

Kan tänka mig ett scenario i fängelset. En väldigt stor stark fånge kommer fram till en av killarna och börjar ge honom lavetter så det ryker.

Pang! Tjoff! Slap! Smack!

"Aaaaaaj, sluuuuuta! Vad gör du!!!!?!?!" Skriker han med illröda kinder.

Fången slutar att daska till kinderna på honom och tittar på honom med stora ögon:

"Förlåt! Jag trodde du var med på det."

Så sjuuuukt bra trance!

Om man nu som jag verkligen gillar elektronisk musik. Han är dessutom från Göteborg, skitkass att kolla på men han gör grym musik. Kolla in! Höj volymen, gör något annat och bara njuuuut.

Badrummet - den nya fotostudion

En sak slår mig... via jobbet kommer jag mycket i kontakt med "profiler". Allt ifrån Myspace, Facebook osv... Så kommer jag att tänka på en sak.

Var går folk när de ska plåta sig i hemmet? Jo, till badrummet... bäst ljus där kanske? Eller är det möjligheten att stå och puta och posera framför spegeln som är anledningen. Kolla runt själva! Titta bara... det är massor av folk som står i sina badrum och tar bilder. Överallt! :) En människa och kakel i bakgrunden.

Skumt.

Du är fin som du är.

Puh... ska berätta mer någongång om all jävla dating man är på. Fast inte nu. Blev så trött häromdagen.

Det är de kvinnor jag träffar som är "vanliga" som fastnar. Ni vet... De där som vill kunna läsa en vacker dikt och krypa ihop hos någon. De där som vill kunna sakna någon en dag. De där - underbara - kvinnorna som vill kunna säga att det inte spelar någon roll... för de har någon därhemma. De där kvinnorna som kan dra efter andan när de ser en vacker händelse i vardagen och tycka att livet, plötsligt är så underbart! De där underbara varelserna som aldrig behöver hävda sig... för de vet inom sig att de är ok.

Sedan är det de där andra man träffar. Som måste sälja in sig själv. Vara speciella. Som måste vara helt sanslöst självständiga. Och bäst. Och osårbara. De som med stor panik gör ALLT för att förneka att de blir äldre. Som ständigt måste vara på rätt fest, på rätt ställe för att få bekräftelse en lördag kväll.

Jag blir nästan arg på dem.
För att de inte ser sig själva.
Och allt jag vill göra, är att se dem i ögonen och säga:

"Du är fin som du är."

Sedan kommer jag på att jag inte är en blödig typ. Säger: "Skitsamma." för mig själv och häller upp en liten drink.

Nollvisionen viktigare än Självmord?

Kommer ni ihåg för nåt år sedan när polisen köpte massor av nya trafikkameror? Som kostade miljarder. Ojojoj. Sanslöst. Bara kamerorna nu alltså. Utöver deras 1,8 miljardersbudget.

Det dog c:a 400 människor i trafiken 2006. Det varierar men sällan över 250 per år.

Det dör i snitt c:a 2000 människor om året i självmord. Sedan 1976. I snitt.

Miljarder på specifikt fartkameror (inte allmän trafiksäkerhet... bara kameror)? Tja... borde finnas vettigare saker att spendera de pengarna på. Med tanke på att många som dör i trafiken är påverkade redan.

Ta hand om de unga och gamla som av någon anledning har det så jobbigt att de inte vill leva längre. Ska ni nu spendera våra skattepengar så gör det med lite hjärta!

Fan. Skitland.

Dating runt 30...Jag sitter där vid bordet. Mitt emot mig sitter en kvinna med stort överväldigande mörkt hår. Vackra ögon, tänker jag för mig själv. Är alltså ute på en liten dejt. Aldrig mött människan förut utan det har varit några mail fram och tillbaks bara. Hon skrev jävligt vackert, roligt och snabbt. Nu när jag sitter framför henne blöder mina öron nästan. Hon har berättat om allting som hon SKA göra med sitt liv. Det är resor, leva med munkar, klättra i berg m.m. Sitter mest och väntar på att hon ska kläcka ur sig något om att vinna nobelpriset med. Intensiv helt enkelt. Fast på fel sätt. Liksom utstrålar en massa "se vad jag vill göra! Se vad jag SKA göra!" Undrar var allt sådant kommer ifrån? Shit, vad jobbigt, blir trött bara av att föreställa mig allt jädra flängande runt jordklotet. Börjar önska att jag hade en öl framför mig istället.

Plötsligt tystnar hon, tittar på mig och frågar om något är fel...

"Nej. Det är inget fel. Men du har precis berättat om allt du ska hinna med. Men ring mig när du är färdig med allt. Så kanske vi kan se träffas då istället."

Inte poppis. Hon ler lite nervöst... gör någon min åt mig.... undrar om jag är allvarlig. Skruvar lite på sig.

"Yup." Får jag fram.
"Nu blev det helt konstigt." säger hon.
"Tja..."
"Så du vill inte träffa någon som vet vad hon vill? En stark kvinna?"
"Erhm..."

Jag tittar på henne. Där hon sitter i defensiv position med blixtar i ögonen. Ska jag förklara att jag redan gjort mina saker i livet, nu vill jag göra saker tillsammans med någon. Inte höra hennes plan om hon själv och hennes visioner de närmsta åren? Ni vet... tvåsamhet? Ska jag förklara?

"Nej. Du har rätt. Tack för kaffet." Jag reser mig och går. Pallar inte.

Björnar vs Människor

Jag antar att ni läst om jägarna som blev attackerade av en rätt arg björn? Tydligen var de "mycket erfarna" jägarna ute i skogen när de råkade på den här björnen. När björnen attackerade så hade en av jägarna tydligen sin kameramobil igång. Smart. Men det som fick mig att fundera var att kameran spelade in händelserna. Och en av jägarna hade tydligen sagt: "Nu river han ut ögonen på mig!" Är det något man skriker när en arg björn håller på att pryla upp en?

Om en stor björn hoppat på mig och dängt omkring mig hade jag nog mer skrikit: "AAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaAAAAaARGH! HELVETE! AAARGH!!!!!!!!!" Eller kanske man bara skrikit "AJ!" högt en gång och bett till makterna att man skulle klara sig. Inte: "Nu river han ut ögonen på mig!". Om någon river ut ögonen på en så är det INTE det man skriker. Eller så var det kanske det där med kameramobilen. Kanske var jägaren lite orolig att det inte framgick på filmen vad det var som hände och tänkte att det är bäst han berättar så det inte är otydligt? Den där "mycket erfarna" jägaren som lät bössan hänga och viftades med en respektingivande telefon blev lite paff när det inte fungerade.

Nåväl... de där erfarna jägarna fick upp bössorna och sköt. Då stack den rätt arga björnen iväg. De klarade sig. Det gjorde inte björnen. För den spårade andra jägare upp och sköt. Kan tänka mig att björnens sista suck - om man hade översatt den till ett mänskligt språk - var: "Nu skjuter han mig i hjärtat! AS!"

RSS 2.0