Brumbrum... tuuuuut!

Blääää för trafik. Alltid så här innan hösten... skulle in till jobb idag och var tvungen att köra på trottoaren förbi en korsning och ett ljus bara för att komma till jobb. Arga forgängare viftade med armarna och såg upprörda ut. Rätt roligt.

Varför bygga om och stoppa hela Malmö på en gång?! Skumt.

Helgen spenderas vid...

None
Min son fiskar aborre vid Immeln (från förra året)... Den lille parveln får mer fisk än mig... morr....

IMMELN
En gång om året drar jag, sonen och mina föräldrar till en stuga vid Immeln. Alltid i september. Det är kallt men oftast får vi fint väder. När vi landar där lite senare idag (c:a 16.00) så packar vi upp allting, gör det mysigt och ser till att vi har allt vi behöver. Sedan springer jag och lilleman ned till sjön och ut på bryggan. För några sekunder så är det svårt att andas.
Så vackert.
Sedan har vi 2 dagar av ren tysthet, bara varandra, sjön, elden, fiske, god mat och det där lugnet som bara infinner sig på den här platsen - magiskt.

Den här gången har jag dessutom med mig en extra bra sak (nu blir bloggen väldigt riktad till en person). Nämligen Jenny (ja, DU favvo). Dig tar jag med mig i mitt hjärta och allting jag ser, upplever jag med dig. Du vet den där lilla versionen av dig som bor i mitt huvud? Hon kommer hålla mig sällskap under hela helgen, få mig att le och njuta det där lilla extra av allting. Du är underbar!

Och en gång... så ska du sitta med mig på den där bryggan... på kvällen... jag ska hålla om dig och viska i ditt öra hur mycket jag älskar dig. Och du kommer le som bara du kan och titta med dina mycket speciella ögon på mig... och när våra läppar möts så stannar allting upp en stund som om själva världen vill uppleva oss i slowmotion.Bra låt ovan. För mig handlar det om att se förbi allt elände och inse att det finns vackra saker här. Texten hittar ni här.

Sno inte min musik!Finns inget värre än folk som norpar... typ SNOR musik. Nu menar jag ju givetvis inte fildelning. Fildelning är rekordbra och det gillar vi starkt. För tydlighetens skull säger jag alltså: Fildelning = BRA.

Nu, vidare...

Vi snackar om folk som SNOR musik. Konstiga människor som lyssnar på radio dagarna i ända... sedan kommer det tillfälle när de lyssnar på MIN musik... och plötsligt: "Kan jag få denna låten? Och den... och den... och den...". Värre är när de sitter med penna och skriver ned musik från min playlist lite i hemlighet... eller när de använder låtigenkänningsverktyget i sina mobiler som rena musikspionaget (fast det brukar inte fungera så bra på electronica som tur är...).

Alltså MINA :) låtar! Som jag hittat helt själv! Hahaha... varit en lång resa för mig att få tag på mina små låtar som jag gillar. Så kommer någon och bara ska lyssna på dem.... HA dem. Utan att ha hittat dem själv. STÖÖÖÖÖÖÖÖLD! *upprörd*

Från och med nu är jag rena hemliga agenten med min musik. Njuter med hörlurar och slår bort folk som kommer och ska titta vad man lyssnar på för att sedan våldföra sig på MIN musik... jag ryser av tanken på att några av mina favoritlåtar ligger ute någonstans... på en playlist med sällskap av låtar från Magnus Uggla, Coldplay (oups... kräktes lite), Måns och - gud förbjude - Britney Spears... Snyft... ont i hjärtat typ. Stackars låtar.

Fortsätt lyssna på NRJ, Rix Fm och Lugna Idioter, eller vad det nu heter och låt MIN musik vara. Mainstreamfångar är vad ni är... Ta er uuuuuut!!! ;)

Jag är ju givetvis inte sådär vansinnigt upprörd.... men lite... ni vet... pyttelite... men ändå.

Grrr & Morr

Vem fan slår kvinnor?!?!

Jag sa en gång att jag inte skulle länka mer till nyheter och tycka till. Det ska jag bryta mot idag. Kolla bara in artikeln från Sydsvenskan här.

Den första misshandeln skedde på Simrishamnsgatan klockan 23.38. En 27-årig kvinna fick ett knytnävslag i ansiktet av en man som passerade i sällskap med en annan man. Kvinnan fick föras till sjukhus med brott på käkbenet.

En knapp timme senare var det en kvinna i 50-årsäldern som blev påhoppad av en man, även han i sällskap med en annan man på Ystadgatan. Den ensamma kvinnan fick också där ta emot slag mot ansiktet, men utan att få allvarliga skador.

Sanslöst. Nu snackar vi helt oprovocerat våld. Bara tjoff och pang mot HELT oskyldiga. Knark verkar vara inblandat (duh).
Fan, fan, fan... jag jobbar faktiskt på min mer humanistiska sida. Länge varit en sådan som bara bryr mig om mina nära och kära.
Försöker numera förstå varför det kan bli fel ibland i samhället... men så händer sådant här... och den mörka delen av min hjärna vaknar igen... jag bryr mig inte om om någon slog gärningsmännen som barn... jag skiter i om de knarkar... jag bara känner ett sådant hat flöda att det bultar i mina tinningar. Jag drar mentalt in deras existensberättigande och det tar en stund innan jag kan släppa det...

Och en del av mig är rädd för vad jag själv hade blivit om det hade inträffat någon nära mig... en familjemedlem, vän, flickvän, kollega... En mörk, mörk del av mig hade då kunnat klättra upp ur sitt mörka skrymsle.

Mina tankar går till dessa stackars kvinnor och deras nära och kära. Har ont i hjärtat när jag tänker på hur mycket detta kommer påverka dem under lång tid framöver. Det skriver vi inte om givetvis... det konstateras att det har hänt... och att man nog vet vem det är... och straff delas förhoppningsvis ut... och de är ute igen om några månader. Men såren hos kvinnorna och rädslan kommer för alltid att vara en del av dem. Så säg mig... hur kan det vara rätt?

Längst ned stod det dessutom att en av kvinnorna inte ville samarbeta med polisen. Jag kan förstå detta men försök ändå.... det är inte bara efter något har hänt... det är även innan det händer som ni måste stå på er mer... vittna, säg ifrån om någon är dryg, säg ifrån om någon tafsar på er, kalla på en vakt ute på en klubb om det krävs, men för helvete VÄRNA om er!!! Om inte för er egen skull, så gör det för alla oss killar som INTE håller på med våld, för alla oss som INTE knarkar, för alla oss killar som bara vill er väl... gör det för oss om ni inte vill göra det för er själva.

Hon får mig att känna mig ny...Hon får mig att känna mig som ny.
Kan ni tänka er det? Det är så många "första gånger" med henne.

Nu förstår jag hur det kan betyda så mycket att få hålla en hand.
Nu förstår jag hur man kan sakna någon så att det fysiskt känns i kroppen.
Nu förstår jag hur en beröring kan kännas som en flodvåg av njutning genom hela min kropp.
Hur tiden kan stå still när jag ligger näsa mot näsa med henne och jag känner hennes andetag. Och för den tid jag är där med henne... så existerar inte omvärlden... bara hon och jag i en kokong av känslor.

Det är mycket som jag förstår nu. Mycket av det där vackra som jag trodde var menat för andra och inte mig... plötsligt finns det här... mitt framför mig...

Häftigt.

Ett tips... ge dig själv några minuter... tryck igång låten ovan... blunda... njut. Några minuter bara. Ler du inte en gång för den är vacker, så ber jag om ursäkt för jag "snodde" några sekunder av ditt liv.

Har du bröd?

En anka kommer in till en bar och frågar bartendern:
- Har du bröd?
- Nej, svarar bartendern.
- Har du bröd?
- Nej!
- Har du bröd?
- Nej!!
- Har du bröd?
- Nej för fan, säger jag ju!!!
- Har du bröd?
- Det var ju själva fan! Om du inte kniper näbb om ditt jävla bröd så spikar jag fast näbben i bardisken!
- Har du spik?
- Nej!!!
- Har du bröd?

Hahaha... så dålig... men varför ler jag så när jag läser den?

Jag gillar inte att sätta rubrik så jag skiter i det... erhm... oj... en rubrik. :)Är det inte heldåligt att vi kan sätta folk på månen, bygga fantastiska apparater... men tvättar och städar gör vi fortfarande som några fån från 1700-talet.
 Visst, lite tekniska framsteg har gjorts kan jag erkänna... men ändå... var är mina självrengörande byxor? Var finns min maskin som "printar" ut dagens underkläder? En kaffekopp som efter innehållet har tömts, fäller ut ett par ben och springer glatt och tjoande till köket för att bada och efteråt vila i skåpet där den bor? En sådan kaffekopp hade jag velat ha. Som jag hade fått en liten relation till. En kaffekopp jag kunnat köpa en ny sked till för att visa att jag uppskattar att jag slipper göra något efter morgonkaffet.
Men nädå... här står man som en idiot... med en plastpinne med lite borst på... en flaska Yes... och försöker få allting rent. Eller så flänger man runt med en klumpig maskin som trots alla piffiga detaljer på instruktionsmanualen, är en maskin som suger in luft (förhoppningsvis lite damm med) med en lång sladd som fastnar och välter saker när man släpar omkring med skiten i lägenheten.

Det är sååååååå INTE 2008.

Pust... jag som bara vill sitta med en filt på min balkong, titta på mina grannar som har gjort gemensam sak av att röja upp i rabatterna etc nedanför.
Jag, med min kopp rykande varmt kaffe. Betraktandes de där nere som jobbar - ni vet, verkligen titta på dem, när de sliter, krafsar och släpar påsar fulla med ogräs. Lyssna på deras flåsande och svärande i rabatterna. Det skulle varit mindfulness det.

Fast nej, inte i dag inte... Jag står här med russinfingrar och diskar. Positivt dock är att jag har bra musik... och eftersom jag är snäll, så delar jag med mig av den till er. Så att ni... om ni också står och stenåldersdiskar, kan få en liten guldkant i tillvaron. :)

Glöm inte bort. Världen är ett vackert ställe. Det handlar bara om hur du tittar på den.

Honung för öronenInte för att jag någonsin haft honung i öronen. Skulle nog vara rätt kladdigt. Och oskönt. Erhm... jag menar... att OM man gillar honung jättemycket, så är den här låten lite samma sak... Fast i öronen... inte honungen nu alltså... utan MUSIKEN. Kanske du nu tänker att du kan ha musik på din macka istället för honung efter allt mitt tjat om att få honung i öronen. Det kan man nog. Fast det är ju inte samma sak eftersom... erh... ????!!

*host*

Precis just nu undrar jag varför jag skriver blogg.

Men... I ALLAFALL.... *host* Jag lyssnar på den här låten med stängda ögon och låter minnet av underbar vagga mig till sömns ännu en dag. Lycklig och varm trots höstkänningarna. Bring it, bara (hösten alltså... inte honungen... glöm honungen!!!).

Sjukt bra...Livet leker.
Och fy faaaaan vad jag gillar bra musik.
Just nu är jag hemma men på sjukt klubbigt humör.
Lyssna på "Gus Gus"... från Reykjavik, Island (Tack till MLI för tipset).
Bra beat... bra party... tack till Mayhem i Berlin för tips och tricks och för en skön kväll.

Livet är obscent bra. :)

Livet är underbart!

Idag kom hon förbi jobb. Ett sms sa att hon var utanför och om jag ville komma ut och kramas.
Jag går ut och där är hon. Så vacker att det nästan gör ont i mig.
Hon ler, sträcker ut armarna och jag går längtansfullt in i hennes kram. Hon kramar mig med hela kroppen som bara hon kan.
Saknat dig, säger hon. Jag dig, svarar jag och sedan minns jag inte mer...

Underbar!
Nu ska jag bara lyckas få igång hjärnan på jobbsaker igen. Inte det lättaste.

Puss på gatan - Photoshop IRL efterlyses!Mitt lilla trivselförslag i stadsbilden. Ni vet att det skulle vara bra, eller hur? ;)

Ni kan ta bilden om ni vill. Det får ni så gärna. Eller ännu bättre, gör en "live-retuschering" på en gata nära dig. Photoshop IRL ni vet! ;) Glöm inte slänga upp en bild på det bara!

Förresten... kommer någon på något annat i en gatubild som man kan fiffla lite med så hit med förslag!!!

Fråga om låt, lite photoshop och en jävligt bra dag.Ovanstående låt är grym. Vet inte varför... nästan lite hypnotiskt. Min fråga är alltså.... Alyssa Palmer?! Vem är det? Var sjunger hon, när och varför - aldrig hört talas om henne innan?!?! Cool röst iallafall. Droppa en rad nedan om du har en länk eller vad som helst om henne.

Lekte lite med PS för att använda både klonteknik samt pensel för att skapa/bygga hår i bilder.... intressant. Kan se nedan på hur fem minuter slarv blir rätt bra. Ska slutföra ordentligt ikväll tror jag. Ska lattja mer vid tillfälle.


5 minuter med penna, klonverktyg samt variabel färg filter.

Btw... Glöm inte se videon i gamla inlägget för lite LOL. Förresten är jag helt kurerad idag igen. Sjuktid med feber = c:a 10 timmar in alles. Mina vita blodkroppar går på steroider och kampsport. Tack mamma, tack pappa för mina gener!

Kondomexperten...

Hahahaaaa... helt sjuk. Jag nu alltså. Eller jag var tills jag vaknade. Fett med feber. Kom hem tidigare... somnade... vaknade... ännu mer feber... somnade om... vaknade... febern på väg ned. Sitter och äter lasagne och funderar över vad allt detta sovande under dagen ska göra med min dygnsrytm och vem ringer då? Jo, kära Uki (mycket god vän från Ö-vik) och så sitter vi och pratar lite om hans nattklubb etc. Sedan klämmer han ur sig i vanlig Uki-stil mitt i samtalet:

"Har du sett kondomexperten?"
"Erhm kondom... vaddå?"
"Har du sett den? Kondomexperten?"
"Nej. Faktiskt inte."

Sedan fortsätter samtalet om klubben och det plingar givetvis till i min mailbox kort därefter när han skickar länken. Filmen "Kondomexperten" finns på Youtube. Bara att söka om ni vill se. Men det är inte därför jag skriver den här bloggen. Det är nämligen vad jag hittade EFTER jag såg den. En testfilm som killen som gjorde "Myggan" på Kanal 5 hade slängt upp - han har tydligen gjort den snabbt och gör alla rösterna själv... men LOL!

Ibland är jag bara bäst som kommer med bra grejjor till alla.Uki... du är sjuk. Tack för det. Precis vad jag behövde efter feberrushen. Synd bara att jag ätit.. fått tillbaks mitt medvetande efter febern... och nu sitter man här... helt pigg.

Till underbar: Krya på dig!

Fourplay! Städning!Det är sjukt tråkigt att städa. Otroligt tråkigt.
Så... då var det konstaterat.
Jag menar... det är alltså vanligtvis så... men min flickvän introducerade mig för Fourplay (lyssna ovan) och ojsan vad tiden gick. Städningen bara flöt på hur skönt som helst.

Och bara där... såg ni att bokstäverna bildade ordet FLICKVÄN! Aldrig förr har det ordet känts bättre. Jag måste dock försäkra mig imorgon att hon är på riktigt genom att peta lite på ena axeln på henne och kolla så hon inte försvinner. Fattar inte att jag har sådan tur! Ni som vunnit på Lotto kan gå och dra något gammalt över er, ni har inte en susning om vad högsta vinsten innebär! Den hamnade nämligen hos mig och jag delar INTE med mig! ;)

Nej... dags att göra det sista... tvätta av golven. Sedan är lägenheten fräsch och skinande ren igen... hmm.. nästan... jag har glömt ett rum... eller inte glömt förresten... bara satt på en "gör imorgon"-lista. Någon måtta får det vara med allt städande. Känner ingen någon gammal tant med fetkoll på städning som kan hjälpa till lite?


Jag vill plötsligt ha en laser!

Jag menar det. Jag måste ha en. Jag vet inte varför. :)Bloggar brukar handla om kläder och sådant trams. Inget för mig som kille alls. Faktum är att jag brukar betrakta sådana bloggar med misstänksamhet... och deras läsare brukar jag undra om de inte har något viktigare för sig än att kommentera ett klädesplagg med "guuuuuuuuud, jag vill haaaa!".

Men den här lasern... DEN förtjänar ett "fyfanihelvete ge mig en!!!!!". Hahahaaaa... snacka om meningslös pryl... därför blir den extra bra. Vem tillverkar en laser som den här och döper den till "HULK" dessutom? Vad är användingsområdet? Antingen bara att vara killen/tjejen med värsta lasern... och det är respektpoäng i min bok.

"Varför byggde ni den här lasern?"
"För att vi kunde så klart."
"Vad ska den användas till?"
"Att spränga ballonger och tända cigg på avstånd? Inte vet vi. Det är tufft bara. Och den är grön!"
"Grön?"
"Ja, som Hulken!"
"Erhm..."

Skitsamma... kommer givetvis inte köpa en laser för många tusenlappar. Men ärligt... den är faktiskt tuff. Tänk er att man håller en powerpoint presentation på jobb.

"Ta på er skyddsglasögonen, för nu jävlar ska jag peka ut de viktiga punkterna med en HULK-laser så ni fattar hur viktiga de är!!!" Varpå killen längst fram som tycker det är löjligt med skyddglasögon skriker: "AARRrrrrrgh!!!! Mina ögon!!!" när den gröna strålen sveper över skärmen. Som en extra avslutning tänder man rökarnas cigaretter utanför fönstret med lasern. Bara för att man kan.

Power helt enkelt.

Rosa fluffiga moln under fötterna och ett lappexperiment

Hmm... sitter på jobb. Tokförälskad och mycket jobb på en gång. Gissa själv var tankarna går... liiiiite svårt att jobba med det där stooora leendet och de små rosa fluffiga molnen under skorna som gör att man liksom wobblar omkring i ett konstant lyckorus... (gick nästan... erhm... lite.... in i en stolpe idag... fast om någon frågar... så inte... fast lite...)

Idag har jag dessutom satt upp en lapp!. Telefonnumret som står på lappen går till en vän jag har... som är lite paranoid... och sur i telefon... perfekt kandidat för det här lilla experimentet... ringer folk på knäppa lappar? Mycket viktigt att ta reda på :)Ursäkta särskrivningen där i början av lapptexten... men jag är lite lat och orkar inte skriva om hela lappen för en sådan struntsak (värre om man särskriver typ "en brun hårig sjuk sköterska"... eller hur?).

Nu kan jag jobba vidare. Får ringa lite senare och stämma av om det är någon som ringt honom ang. den upphittade 500-lappen och börjar beskriva den.... Han kommer få hjärndamp och jag gissar på att han kommer förhöra folk om lappen, var den sitter och åka dit och ta ned den själv... hahahaaaaaa! Happy monday, ditt skrälle! :)

För övrigt hoppas jag att ni har en underbar dag!

Man vill först sparka på den...

En skön restaurang i Dublin på Irland. Den här restaurangen har gjort en bit av gården bakom till en mycket trevlig trädgård. Inglasad så att man kan sitta där och njuta av en cigarett och sitt vin. Allting ser dyrt och fint ut... blommorna välskötta, möblerna dyra och sköna och personalen helt outstanding... och precis vid dörren... en liten ful trähund.

I Dublin, Irland. Finns det en soft restaurang med den här vid utgången till rökområdet.

Första intrycket är att man vill sparka på den. Sedan drack jag lite mer. Sedan började jag tycka om hunden.
Lite mer sprit och drinkar (what?! Det är Irland)... sedan var den där trähunden en riktigt god vän. Jag insåg att jag gillade honom. Han hade växt i mina ögon. Varje gång man skulle ut och röka var han där. Ett välbekant ansikte och en suverän isbrytare när det var folk man inte kände därute och man inte hade sällskap ut i den vackra "rökträdgården".

"Wooooha, see that ugly dog?" Och så pekade jag på honom.
"Yeah, he´s peeing!"

Sedan var samtalet i full gång. Genialiskt. Nu i efterhand förstår jag varför personalen hade en kejda på honom. Hade jag varit mer onykter hade jag försökt sno honom.

Onsdag morgon - Plåta kor?!

Jag får ärligt talat lite smådamp ibland. Idag skulle vi ut och fotografera. Det gör man ibland i jobbet, fast då oftast något lite roligt. Men idag ska jag tydligen fotografera kor.

Kor... säg det en gång. Koooooooor. KOOOOOOOOOOOOR. Eller ännu värre... kossor...

Det låter inte bra. Att ägna flera timmar till att fotografera kor. Det är synd om mig helt enkelt. Och uppdragsgivaren är en gnällig typ som nu skjutit upp det. Först var det klockan 9... och nu 10.30. Vilket innebär att jag har lite tid att göra sådant som jag inte gjort... men borde gjort... eftersom jag ska fotografera KOOOOOOOR. Till exempel måste jag ta reda på var kor bor. Helst nu.

Var fan finns det kor? Inte vet jag. Körde förbi massor av gröna ängar på vägen till jobb - inga kor. Är i stan nu - inga kor. Står de och mjölkar (eller vad det nu heter) inomhus någonstans? Måste jag prata med en bonde i röd keps och blåa hängslen om att få ut hans utmjölkade (inte vet väl jag vad det heter) kor på en äng? Ska jag GÅ OMKRING i en kohage!?! Lyder kor? Jag har nog koskräck kom jag på nu... Kousfobius eller något. Jag är van vid att plåta människor... det är lite enklare. Vilken ko ska jag fotografera?! Tänk om jag fotograferar en ko... samtidigt som bonden står bredvid och garvar åt idioten med kameran som fotar hans FULASTE ko.

Suck... en och en halv timme kvar tills det börjar. Man kan hitta allt på nätet. Slå in www.hitta.se, därefter söker du på "Ko" - OCH SE DÄR! Det bor en Ko (jag lovar - prova själv) på Badhusgatan i Göteborg. Fan. För långt. Resten av korna verkar ha skyddade nummer eller så suger mjölkbranschen för kor så mycket att de har kontantkort hela högen.

Men jag pallar att fota kor. Bring it, säger jag bara. För i mina tankar finns den där flickan som tog mitt hjärta med hjälp av en smurf. Och när jag tänker på henne, så klarar jag allt.

UPPDATERAT... Nu har jag varit ute och fotat kor. Kor är jätteäckliga. De kissar hela tiden, petar sig i näsan med tungan... står man nära hör man hur de rapar och dreglar slem! Usch & fy.

Kossor = Jätteäckligt

Hon heter Jenny

Och hon får mitt hjärta att slå väldigt fort bara genom att se på mig.

Godnatt, vacker!

EDIT... (attans långsamma datorer... Jenny vet vad jag menar...)
God Morgon, söt!

VNV Nation...

Detta är en sådan vacker sång att jag blir nästan yr.


RSS 2.0