Annika Östberg - en mördare kommer hem

Snacka om att världen är helt korkad. Iallafall vi i Sverige. Ska vi ta emot Annika Östberg med öppna armar? Wtf?!!? Detta är lite av vad hon har gjort:

1972 tog hon livet av en snubbe i en lägenhet - blev dömd för dråp 5 år. Hävdar att hon erkände för att hjälpa sin pojkvän.
1973 lyckades hon bli dömd för stöld (3 dagar i fängelse) och för narkotikabrott (3 års villkorlig dom).
1976 dömdes hon för att ha köpt ut sprit till minderåriga (12 månaders villkorlig dom, 1 dag i fängelse samt böter)
1981 rånmördade hon och pojkvännen Cox restaurangägaren Joe Torre. Annika distraherade Joe medan pojkvännen sköt honom. Dagen efter fick de punktering på sin bil, de stannade. En polisman dök upp och erbjöd sig hjälpa till, bråk uppstod och Annika distraherade än en gång ett offer så att pojkvännen kunde mörda. Cox sköt polismanen flera gånger i huvudet och i bakhuvudet. Östberg kom med idén att sno polismannens plånbok. Östberg sa att det var narkotika och sprit som låg bakom hennes agerande men blodprovet visade inte på några sådana substanser.

Detta är personen som kommer hem till Sverige. Jag skiter faktiskt i att hon suttit i en massa år i fängelse - jag tycker det är fel att det skrivs så mycket om henne. Hon är inte ett oskyldigt litet offer. Däremot finns det ett antal människor som blivit av med sina nära och kära tack vare hennes beslut i livet. Läs vad GW Persson har att säga om det hela.

Skriv om Dawit istället som sitter i fängslad i Eritrea. Han är värd all uppmärksamhet. Skriv om vad fan som helst, men våga inte försöka odla sympatier för Annika Östberg.

Annika Östberg är en mördare och det är inget alls att fira att hon snart ska bli fri. Varför i helvete har regeringen jobbat så hårt för att få hem henne? HENNE kan de kämpa för att få hem... men en oskyldigt dömt journalist i Eritrea skiter vi i och kör "tyst diplomati"?!?! Fy fan säger jag bara. Skäms!

Dagens största idiot... när jag kollade mina kommentarer visade det sig att jag har haft en av Sveriges mest korkade människor på besök. Var tvungen att ta en skärmdump och visa er... jisses...

Vill ni se hur jag bemöter sådana här idioter så kan ni läsa mitt svar under kommentarerna... det är inte så vänligt av mig... men vad fan... det är MIN blogg.


Länkar om Annika Östberg:
AB, Statsminister i farten, GW har koll som vanligt, AB - Per, "Har landat", Polismannen som grep henne, alldeles för mycket skriverier, sjukt, fri om en månad?, dn.

Kommentarer
Postat av: NABILLIONAIRE - jag är den nya blondinbella, fast mycket mörkare.

Du är riktigt bra på att skriva, tro mig.

2009-04-09 @ 12:49:56
URL: http://nabil.blogg.se/
Postat av: Nicole

Usch vad stört land :(

2009-04-09 @ 13:08:41
URL: http://aelma.blogg.se/
Postat av: Gunilla

Listan är utmärkt men slutsatserna är primitivt. Det framgår tydligt av lista att Annika Östberg som utsatt och rädd kvinna har lockats och tvingats till handlingarna för att klara sig i en värld styrd av manligt våld. Därmed är det bevisat att hon kämpat mot det strukturella förtrycket men fallit offer för könsmaktsordningen. Nu när hon klarat sig genom alla svårigheter är hon en hjältinna som besegrat det patriarkala systemet Annika Östberg kommer att bli en ikon för kampen mot det manliga våldet.

Alla kvinnor som vill kalla sig kvinnor måste hjälpa henne att framträda i media för att synliggöra det patriarkala förtycket.

2009-04-09 @ 13:11:19
Postat av: Ali

Hur prioriterar man dessa fall?

Och vem fixar hem resten?

Är det politikerna själva som väljer och vrakar?Varför ville man så gärna just få hem en Mördare från USA, kolla listan nedan! Det finns ju dom som sitter inne för mindre bagatell artade brott!"Amnesti till alla Mördare, låt resten ruttna bort."

Bra jobbat ärade politiker, men hur tänker ni?173 svenska medborgare sitter fängslade utanför Norden, enligt de senaste siffror som Utrikesdepartementet har tillgång till. Av de 173 är 149 män och 24 kvinnor.24 av dem (14 procent) sitter frihetsberövade i USA. Andra "stora" länder är Tyskland med 21 fängslade svenskar, Storbritannien med 14, Spanien (11), Frankrike (9) och Polen med 7 fängslade svenskar.Det absolut vanligaste brottet är narkotikabrott - som 60 personer (35 procent) sitter frihetsberövade för. Därefter kommer människosmuggling som 18 personer begått eller är misstänkt för.11 personer är misstänkta eller dömda för mord (inkl en anstiftan till mord) och en är misstänkt för försök till mordbrand.Av de frihetsberövade som sitter i USA är 7 dömda eller misstänkta för olika typer av sexualbrott, 3 för mord, 2 för narkotikabrott och 2 för rattfylleri.2009-04-09 @ 13:27:20
Postat av: Gunilla Lindqvist

Jag håller fullständigt med dig i vad du säger om den här historien - men använd inte uttrycket att världen är helt CP-skadad som en referens. Har en väninna vars son är jämngammal med min äldste och som är just CP-skadad, ngt som INTE har med ett sådant här fall att göra och som aldrig kommer att ha!

2009-04-09 @ 14:14:48
Postat av: Anna-Lys

Somliga av oss tycker att 28 år är mycket för att man haft en pojkvän som mördat. Annika själv har aldrig mördat.http://anna-lys.blogspot.com/2009/04/annika-ostberg-back-in-sweden-today.html

2009-04-09 @ 14:19:56
URL: http://anna-lys.blogspot.com
Postat av: Nicklas

Jadu,Måste säga att jag håller med dig på några punkter, men som jag själv har skrivit: någon gång måste väl en människa ha ansetts sona sitt straff? Det hon gjort, är på inget sätt försvarbart, men man måste ändå komma ihåg att hon suttit nästan 30 år i amerikanskt fängelse, för något som hon i Sverige knappt skulle fått 1/3 av tiden för. Och, hon kommer säkert att få sitta en viss tid även här i Sverige. Så låt säga att hon suttit 30 år i fängelse när hon släpps, då anser iaf jag att hon har sonat sitt brott och blivit tillräckligt straffad! Sen har du rätt ang Dawit Isaak. Där kan vi tala om att ha en svensk "guantanamosituation", som känns olöslig. Om han inte blir fri nu, med alla tidningars påtryckningar på regering m.m. När ska han då bli släppt?

2009-04-09 @ 14:21:13
URL: http://pingpongkingen.blogspot.com/
Postat av: Alfa

Nej, jag välkomnar inte henne "hem". Men jag förstår att hon är glad över att ha kommit hit.Notera att Expressen insåg att de gjort ett grovt övertramp genom att lägga upp journalisten Dawit, oskyldigt fängslad i Eritrea, bredvid denna dubbelmörderska. De tog ned hela artikeln.

2009-04-09 @ 16:31:25
Postat av: Pezster

Gunilla:

Du är inte klok. Du ska göra en feministsak av detta? Så fort en kvinna gör något fel är det männens fel?

Du kallar henne för en hjältinna? En ikon i kampen mot det manliga könet? Du är fan sjuk i huvudet. Hahahahaa... hur kan man bli så sjukt pantad? Du måste ha övat dig sedan du föddes.

Låt mig gissa? Du är:

Feminist, ful, tjock, har mer än tre husdjur och lever helt ensam utom på torsdagskvällarna då du och några andra feminister sitter och gråter över orättvisorna i livet.

Idioooooooooooot!

2009-04-09 @ 18:34:53
URL: http://aku.blogg.se/
Postat av: thomas

Jävla idioter ta hem en mördare. Inte bara kostar det pengar men som du sa att mörda utomlands är inte lika farligt. Och den där Annbritt Grünewald hon måste vara den största jubelidioten av alla. Helt iq befriad. Suck man vet inte om man ska gråta eller skratta.

2009-04-09 @ 18:37:04
Postat av: Pezster

Gunilla Lindqvist:

Du har rätt. Jag ber om ursäkt. Jag har givetvis ändrat min text. Tack för att du påpekade det!

2009-04-09 @ 18:37:08
URL: http://aku.blogg.se/
Postat av: paralyzer

Jag känner inte dig jag har aldrig läst din blogg innan råkade hamna här av en slump när ja sökte på Annika östberg, och ja måste fan säga det va fan den bästa läsning ja läst på mycket länge.Jag och många andra håller säkert med dig, det är medias fel att Annika blivit ett oskyldigt offer som är helt oskyldig. jag skäms fan för att bo i sverige.fan va bra att det finns sköna människor kvar i detta landet annars hade ja emigrerat för länge sen2009-04-09 @ 22:36:58
Postat av: tina

Thomas,du är underbar. Du ändrar dig inte. Du spammar varenda blogg med futtiga meddelande.Dessutom undrar jag om ni som vet om dessa 173 svenska personer i utländska fängelser vet oxå hur många år dom har suttit inne+

Mer än 28 år?

2009-04-09 @ 22:55:17
Postat av: Homo Erectus

Ja, ni alla, jag förstår inte heller vad som händer ibland.Annika har bevisligen mördat, både 1972 och 1981. Första gången själv, andra gången genom att både planera och genomföra i samarbete med sin pojkvän.Då är man mördare.Men Annika är snygg och hon är verbal, då vinner man svenska folkets hjärtan: då är hon "våran" Annika. Trots att hon avflyttat från Sverige är hon svenska.(Dawit hade klarat sig ypperligt om han hette Jonas och var snygg och blond, då hade vi glatt plöjt ner nästan en miljon på att få hem "våran grabb").Tänk vad media kan få oss att känna för personer vi aldrig mött. Ni vet vad jag menar.Mina medsystrar feministerna, ni kränker mig som kvinna genom att frånta Annika allt ansvar för att hon har "lockats och tvingats till handlingarna för att klara sig i en värld styrd av manligt våld".

Varje individ har ett eget ansvar!

Även vi stackars utsatta kvinnor.

Vi kan inte i generation efter generation se oss själva som offer och gömma oss bakom det.

Var och en har ett eget ansvar för sina handlingar.

Även vi snyggingar. Även feminister.

Och till det ansvaret hör att man står för det man gör och det är de lagar som gäller på den mark brottet utförs.

Vi kanske ska skicka en handfull icke svenska medborgare från våra fängelser till sina ursprungsland för att avtjäna straff de är dömda för här? Låter det bra?Fast de är ju inte snygga och blonda och ser ut som "the girl next door"... Tänkte inte på det.

2009-04-10 @ 09:53:49
Postat av: Pezster

Homo Erectus:

Väl skrivit!

2009-04-10 @ 12:46:35
URL: http://aku.blogg.se/
Postat av: Anna Lilith

vilket hov av narrar...

2009-04-10 @ 22:32:02
URL: http://www.wargaflicka.se
Postat av: ipse Cogita

Pezster: Snyggt med ändringen föranledd av Gunilla Lindqvists påpekande om det där med CP.En riktig pudel, korrekt bedömning. Heders.2009-04-11 @ 15:40:16
URL: http://store.blogg.se/
Postat av: Dan Sund

köp en enkelbiljett till snövita Annika så hon kan sitta kvar i usa där hon hör hemma .

2009-04-18 @ 17:25:52
Postat av: madelen

Jag tycker det här är ganska så löjligt och komma med sånna inlägg som ni alla gör, gör något vettigt i stället och läs och ta reda på mer fakta innan ni angklagar någon för att vara ´"en jävla mördare"

Hur hade ni regerat om ni hade tvingats flytta till ett annat land där man inte trivs i?

och blivit mobbad som barn och dessutom har en elak styvfar.

Ja då flyr man hemifrån för att visa att man inte trivs i varken landet eller medsn styvfar,

så det är naturligt att man reagerar på det sättet.

Det är en annledning till att hon hamnade i detta liv!

Annika blir inte ett dugg särbehandlad än Dawitt Isak eller Karolina Johnson "diplomatdottern"

och det kommer att ta lång tid innan man lyckas få ut Dawitt Isak och det är bra att man kämpar för människors sak. Annika blir mer hatad bara för att hon var inblandad i ett polismord och för att det var i USA det är därför människor i fråga är så irriterade, det verkar som poliser har mer värde än andra samhälls medborgare. Andledningen till att Annika också har blivit överflyttad nu tror jag är att Barrack Obama har kommit till makten och fått amrikanerna att ändra attityd gentemot Annika Östberg och även fångvården, tror inte det beror på den ekonomiska krisen för de är för hämdlystna.

Annika är dessutom svensk medborgare och har sina rötter här och har sin familj här så hon har rätt att sitta i svenskt fängelse och har sonat sitt straff många gånger om och var ung och naiv som de flesta unga människor är, vi har alla gjort våra dumheter någon gång i livet,

och hon var med en man som hade mycket makt och var förälskad i honom.

Vad vet vi egenligen om Dawitt Isak?

mer än att han är journalist och kritiserat de mänsliga rättigheterna i Etria,

han kanske är en mördare han med ,

Ochså finns det vissa personer som påstår att Annika skulle ha ljugit ihop en historia om att hon skulle vara oskyldig för att hon skulle få komma till svenskt fängelse är helt absurt !! enligt min åsikt,

Andledningen till att hon nu inte vill vara med i medierna längre är att hon vill vara fred och hon har redan berätat sin historia och uttryckt ånger att hon var dum ,hon vill nog leva ett normalt svenskt liv och utbilda sig. Tänk er själva om ni hade varit i den situatiornen som Annika har varit i , suttit 28 år av sitt liv ,

kan ni ens en gång förstå hur det är att leva ett så isolerat liv?

2009-11-21 @ 15:54:23
URL: http://samhallsengaemang.se
Postat av: Marre

Har aldrig läst den här bloggen förut, hamnade här när ja googlade annika östberg. Jag tycker du har så jävla rätt i det du skriver!!! Skönt att höra att någon står för sina åsikter o inte bara stryker journalisterna medhårs! När en turk döms i sverige får han/hon sitta av sitt straff här, när en svensk döms i ett annat land bör han/hon sitta av sitt straff där! Punkt slut!

2010-01-10 @ 21:45:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0