Barista - måste väl ändå vara...

... höjden av meningslöst jobb. Allvarligt talat? Utbilda sig för att göra kaffe?

Sätt det i perspektiv... tänk om några baristor skulle åka ned till Etiopien och berätta att de utbildat sig för att koka kaffe och att de arbetar med det. Etiopierna skulle sitta tyst och titta på varandra och undra om det var sant... Sedan hade de jublat i stugorna! DE kan ju koka kaffe! De kokar kaffe varje dag!!! De fixar med bönorna, kannan och elden och gör kaffe! Kan man leva på det i Europa?!?! Shit, de hade kastat sig på båtar, hängt kvar vid hjulen på flygplanen, allt för att komma hit och göra en så enkel sak att koka kaffe. Men det gör de inte... varför det?

Jo... etiopierna måste trott att de s.k. "kaffemakarna" drev med dem. Ingen behöver väl hjälp med att göra en sådan enkel sak som att svänga ihop en kopp kaffe. Så de hade kastat stenar på dem och bett dem dra åt fanders med sina lögner. Sedan hade de kokat sitt kaffe och skrattat gott åt knäppskallarna som då och då kommer till deras land.

Kommentarer
Postat av: Nicole

Skum jämnförelse....Att vara barista är väl isf ett lika meninglöst jobb som bartender?? Eller?? I flera länder är det kultur att dricka kaffe... o sen när är kultur fel?Näää om jag får säga mitt så är du ute och cyklar...

2009-03-24 @ 22:40:29
URL: http://www.varmdomorsan.se
Postat av: Pezster

Nicole:

Pust... precis varit ute och cyklat...

Jämförelse? Vem jämför något?

Det är ju som en bartender som bara serverar EN dryck. Tänk dig bara..."En öl tack!"

"Erhm... jag är sommelier, fixar bara vinet förstår du... han därborta som fixar med kaffet, Johan... han är baristan... bredvid honom står Ole... han är ölkillen... ska jag hämta honom till dig?"

"Ja, tack."En bartender gör allt det där... alltså är han/hon bättre än en barista.

2009-03-24 @ 22:46:51
URL: http://aku.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0