Pensionärspolisen och kriget mot Norge! :)

Idag tänkte jag bara ta det lugnt. Så, jag tackade vänligt "Nej tack" till att följa med på någon jädra happening på Casinot i Malmö (vem pallar såååånt!). Så mot videobutiken för att hämta filmen som jag lagt undan.

Kör in och upptäcker att ALLA parkeringarna är lediga. Eftersom jag är rätt lat av mig så kör jag och tar den som är absolut närmast videobutiken. Nu råkar det vara en handikapparkering. Men som sagt... alla är lediga och jag ska in, ta min film och sedan ut... vi snackar om 30 sekunder.

Går ut ur bilen och då kommer gubben springande med sin käpp! Oj! Vad han morrade och var arg.

"Här får du inte stå! Detta är för HANDIKAPPADE! Flytta bilen omedelbart! Annars ringer jag POLIIISEN!"

Vad säger man? Tja, inte mycket. Blev mest paff... hur fan kan någon bli så arg för något? Så, jag säger till honom att det är helt ok om han vill ringa polisen. De kommer nog med både piketstyrkan och helikoptrar när de får reda på vilka vidrigheter som jag och min bil gör oss skyldiga till. Erbjuder honom till och med min mobiltelefon.

Går in och hämtar min film, ingen kö så det tar mycket riktigt under 30 sekunder innan jag kommer ut igen. Där står han kvar. Vilt pekandes med käppen och pratar med lite fler gubbar som jag inte har en aning om var de kommer ifrån. Alla tittar på mig. De är mycket upprörda! Fortfarande inga andra bilar än min på parkeringen.

Sätter mig i bilen och hänger mig på tutan så de makar på sig. Gubbarna får fart och jag tycker mig höra någon gapa om att man minsann inte får tuta hur som helst. De andra nickar instämmande. På vägen därifrån tänker jag för mig själv...

Med tanke på vad vi svensken idag engarerar sig i... Idol på tv... Folk som gör fel när det egentligen inte har någon betydelse... Schlagerfestivalen och dess röstningssystem... Bonde söker fru.... klaga på folk i bästa jantelagsanda...

Så slår det mig... Vi har det för bra helt enkelt.

Så... till Norge:

Hoppa på oss! Ge oss vad vi tål! Om inte annars, så lär vi oss vad som är viktigt i livet.
Behöver ni hjälp (tror inte det) så kan ni alltid ringa Danmark. De är nog sugna på att få tillbaks Skåne.

Kommentarer
Postat av: Fia / Guldmedalj

Tack så mycket :)

2007-10-17 @ 20:24:59
URL: http://guldmedalj.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0