Svininfluensan... jisses...Suck. Ta det lilla lugna nu. Här kommer några bra tips:
 • Tvätta händerna och nys inte varandra i ansiktet.
 • Olla inte andras saker.
 • Sluta slicka på andras tangentbord.
 • Ha inte mobiltelefoner som inte tillhör dig i munnen.
 • Hångla inte upp okända människor med feber och diarré.
 • Köp egna tuggummin och låt de som ligger på marken vara kvar där.

 
Och titta på videon för lite underhållning. Det är ryska Glukoza - "Schweine" videon... mest känd för att den var med i GTA4... (och den innehåller SVIN! - Perfekt!)


HYSTERILÄNKAR
en | en till | ännu en | en till | ännu en | oj... en till | och ... nej... nu räcker det.

Ruskigaste daten någonsin!

Nostalgitripp på nätet under kvällen. Satt och rensade ut gamla bokmärken från min dator. Kommer ni ihåg "Bonde söker fru"? Jag följde inte det men fick detta mailat till mig då det gick. Kolla in bara... Sanslöst. Vilka NÖRDAR!Ska man skratta eller gråta? Jag vet faktiskt inte... jag vet inte... men lol!

Kattfan och lådan

Min katt är en knepig en. Hon har börjat med en ny grej som är rätt irriterande. Först springer hon runt som en galning i lägenheten. Galopperar runt, fram och tillbaks, fram och tillbaks... sedan stannar hon upp med en idiotisk blick i ögonen... sedan far hon vidare.
Efter en stund går hon på lådan... tokbajsar och SPRINGER ut... bort till mig... mjauar några gånger och börjar tvätta sig.
Sedan kommer lukten.
Kattfan har alltså bajsat så grymt illa att inte ens hon - som är en katt - pallar dröja sig kvar och täcka över det med grus. Det är som om hon sitter där när hon är klar och plötsligt tänker:
"Fy! Vad det luktar! Jag måste uuuuuuuuuut!!!" Och så far hon ut ur sin lilla låda som en oljad blixt.

"Katter gräver ned sin bajs." Var det någon som sa en gång till mig.

Nope. Uppenbarligen inte alla katter.

Jävla katthelvete.


Kolla in den där blicken! Hon vet precis vad hon har gjort.
SÅ SER EN SKYLDIG KATT UT!

Valborg...

"Pappa?"
"Hmmm?"
"Varför firar vi Valborg? Varför HETER det Valborg?"
"Erhm... öh... vi...."
"Vet du inte det?"
"öööhh... vi eldar stora brasor för att... det har med sommaren att göra tror jag..."
"Du vet inte, va?"
"Nope... inte en aning. Det är helt blankt."

Ungar! De är grymt sköna! Men han har rätt! Varför firar vi Valborg? Varför heter det Valborg?  Vem kom på det namnet? Jag fattar ingenting. Andra dagar har ju namn som en idiot kan förstå!

Julafton - Aha! Jul! Det hör man ju på namnet!
Påskafton - Aha! Påsk! Nu är jag med!
Midsommarafton - Aha! Mitten på sommaren! Nu är jag med!
Valborgsmässoafton -  Ah... nej... va? Öh...

Varför heter allt "afton" i slutet? Ljusskygga högtider. Fuffens!

"Always" med Arash är den mest sedda videon på Youtube!

Hrm... ja... alltså inte på HELA Youtube.com men på ESC2009´s officiella kanal. DET tycker jag är skitmäktigt!
Jag ska ju egentligen inte blogga om jobbgrejjor men detta kunde jag inte låta bli att babbla om.

Kolla in videon här.
Kolla in placeringen på den officiella kanalen för ESC2009 här.

Bra jobbat, Arash! (och alla ni andra bakom... ni vet vem ni är!)

Kom ihåg att det var här som ni först fick reda på detta! :P


Grym film [Stop Motion]

Ibland blir man fascinerad över vad folk kan hitta på. Lysande idé! Titta och njut!Han har först tagit bilder för stop-motion animering... sedan printat bilderna och stop-motion fotograferat dem igen. Totalt gick det åt 1300 printade bilder. Klart det måste vara en japan till att göra detta. Vi gillar japaner.

Rikard Palm... allas vår favorituppläsare!

Ni vet Rikard Palm... nu har han gjort det igen. Störtskön snubbe. Man måste gilla honom. Det är lag på det.  :P


Hur fan kapar dom fartygen då? Sätter dom en båt i vägen eller? Det är väl bara att köra på dom! Ja men om dom gömmer sig inne i fartyget och bara kör.

Mer sådant här i rutan. Det blir mycket roligare när nyhetsankaret kläcker ur sig det som vi alla ändå går och funderar över.

Gör din egen baby!

Volkswagen har hittat ett lite annorlunda koncept i deras "Babymaker". Här laddar ni upp en bild på er och er partner... sedan ska tydligen bilderna "köras" ihop lite och skapa en baby som består av 50/50 av er. En slags virtuell "förhandstitt". Spännande tyckte jag och flickvännen... men eftersom det stod att VW ska ha fulla rättigheter till bilderna så ville inte jag eller flickvännen lämna ut våra vackra ansikten bara så där. Så...

Vi tog istället en sprayflaska med "Jif" och en burk med "Nescafe" och tänkte göra en baby av dem. Hur skulle det se ut egentligen? In där med andra ord.... och fixa och trixa lite... sedan kom resultatet. Gissa om vi blev besvikna! Snuvade på konfekten typ... så här blev det... jag presenterar... "Jif"s och "Nescafé"s barn "Evert".


Visst ser Evert lite skum ut... men inte som en korsning mellan Jif och Nescafe. Fan... jag känner mig lurad.

Pontén och Antipiratbyrån gör bort sig själva :)

Hahahaha... humor! Jag vet att det blir mycket Piratebay relaterat nu... men vad fan... stå ut lite till bara!Jahaaaa... Pontén... så länkning tycker han är ok? Men... är det inte just länkningar som är problemet med The Pirate Bay? Hur ska du nu ha det?

Hittade den på Teflonminnes blogg efter tips från Ipse Cogita! :P

Speedo-hobby-cyklister

Skulle åka och handla idag. Mitt på vägen framför mig hade jag en cyklist som av någon anledning hade förkastat att cykla på cykelbanan.
Så där sitter jag i bilen, krypandes i 30 kilometer i timmen med en spandexröv framför mig. Jag hoppas på att killen ska cykla in till högerkanten och göra det möjligt för mig att köra om. Han vägrar. Han cyklar lugnt vidare MITT I VÄGEN. Jag stör mig på honom... vad är detta med att medelålders män köper sportcyklar för en herrans massa pengar, trär på sig tighta cykelbrallor, en droppformad hjälm och de där idiotiska trekantiga glasögonen? Sedan någonstans på vägen får de illusionen av att de cyklar så vansinnigt fort att de vanliga cykelvägarna inte längre räcker till för dem. Nej, minsann, de måste färdas på vägarna, gärna mitt i vägen och leka att de är någon slags människodriven motorcykel.

Jag kör om efter några hundra meter... trött på att snigla fram bakom hans upp och nedgungande röv. Jag gasar på lite extra och ger honom en liten TUUUT! Varpå jag får en vilt vinkandes spandexsnubbe i backspegeln. Jag gestikulerar tillbaks att han gott kan hålla sig på cykelvägen. Jag får ett finger... jag ger ett finger tillbaks. Han följer efter mig.

Först skrattar jag lite. Sedan blir jag förbannad. Jag blir alltså på fullt allvar jagad av en kille i tights på cykel. Spännande... jag bara måste ta reda på vad han vill. Jag kör lite hur som helst ett tag... svänger lite när det behagar mig och upptäcker helt enkelt nya saker i min omgivning samtidigt som jag testar snubbens uthållighet. Han tröttnar minsann inte. Han har gett sig fan på att ha tag på mig. Jag börjar köra långsammare. Tycker nästan synd om honom.

Jag stannar till slut, framme vid affären, går ut ur bilen lite lagom irriterad (fatta att en kille i spandex har tokhojjat efter mig i flera minuter!) och frågar vad hans problem är.

"Du körde nästan på mig! Det är vingligt på en sådan här cykel! Har du aldrig cyklat?"
"Alltså, vad fan gör du mitt i vägen? Är du helt pantad?! Klart jag kör om dig, för att sitta i en BIL och köra i TRETTIO bakom DIN RÖV är inte något jag vill syssla med en längre tid!"
"Du körde nästan..."
"Det gjorde jag inte alls det! Minst en halvmeter mellan dig och min bil! Tycker du det är så jobbigt så får du väl cykla på cykelbanan!"
"HÖRRU det är vingligt på cykel!"
"Skaffa stödhjul då! Och klä på dig för helvete! Du ser skitdum ut!"

Där lämnade jag killen för att handla. Han stod mest och gapade. Jag bor i ett lite "finare" område där folk inte är vana vid att man ryter till. Kan tänka mig att han ligger i fosterställning och gråter hos sin fru resten av kvällen.
Vad är detta för en trend? Har folk tröttnat på gymmen? Har de ens någon idé hur roligt det ser ut? Speciellt när de kommer i flock utmed 70-vägarna och leker värsta Tour De France.

VROOOOOM!!!! *massor av vägdamm*

"Din jäääääääävel!!!!!" Och ett dussin hyttandes nävar i luften.

Ät avgas, nötter.

Flummig astronaut...

Hahaha... våra gamla astronauter börjar bli lite gamla. Nu är det en stolle, Edgar Mitchell, som plötsligt fått för sig att berätta att vi inte är ensamma i universum och att Roswell verkligen var på riktigt. Den där strålningen ute i rymden var nog lite kraftigare än vad de räknade med. Jisses, vilken flummare. :)

Jag väntar bara på nästa astronaut som ska berätta för oss att jorden är platt, att plattan vilar på fyra elefanter som i sin tur står på en gigantisk sköldpadda som svävar igenom universum. Någonstans på plattan springer en feg trollkarl vid namn Rensvind runt och föreslår att människor ska gripas av panik.

Eller en annan astronaut som berättar att han hittade gud gömd under månbilen och att han (gud alltså) gömmer sig för Jesus. Samtidigt hittar Fuglesang Jesus i en fågelholk i Bokskogen som gömmer sig för pappa Gud. Skälet till att det har varit så tyst på gudsfronten är alltså att båda trodde att den andra letade. En tredje astronaut har hittat det heliga spöket däckat i omloppsbana runt jorden. Spöket vägrar dessutom svara på frågor.

Blir vi människor mer och mer pantade?

"Hackerattack" på Monique Wasteds byrå (Maqs.com)

Nedräkningen hittar ni här.
Följ "snacket" här...
Shit vad jag är först med allting... nästan sjukt ;)

Maqs (www.maqs.com( är alltså advokatbyrån som Monique Wasted arbetar på. Jag tycker iofs att det är fel väg att gå eftersom en site alltid kommer upp igen, det är ingen bra lösning långsiktigt... men jag tänker ta chansen att följa ett "hack" live en gång. Laddat upp med kaffe och laddat batterierna i laptopen :P


UPPDATERAT:
Det gick segt... men till slut så gick siten NER! Klockan 02.33 inatt så gick det inte längre att ansluta till www.maqs.com. Stendöd. I chatten så flamsades det, snackades om allt möjligt, utbyttes musik och online radiolänkar... in alles rätt trevlig stämning. Till en början stod maqs.com emot... sedan rasade den. *pooff*

Den kommer säkert igång snart igen... men det var mäktigt att se. :P  En annan sak som slog mig var diskussionen om att detta inte bara handlar om "The Pirate Bay" längre... Nu är det integriteten på Internet som står på spel. Faktiskt förvånande hög nivå på diskussionerna i chatten... även om det då och då dök upp andra som var mer stridslystna än andra och av fel skäl. Detta var mer en maktdemonstration och det var lite si och så med koordinationen... men under tiden allting utspelade sig så gavs det förslag till att göra allting mer effektivt till nästa gång... och en nästa gång blir det. Nästa datum kommer antagligen under veckan.

Konstigt är dock att sedan jag postade den här bloggen så är det ingen av medierna som tagit upp det. Det är helt tyst.
Personligen tycker jag att detta har ett nyhetsvärde men det kanske är en policy de har.


Så här såg www.maqs.com ut klockan 2.50 fredag. (klicka för större bild).


Utdrag ur IRC:n vid angreppet.

Ska det vara så förbannat besvärligt att betala för sig?

Satt och gick igenom gamla artikar om det här med fildelning. Vissa gamla stofiler har uttalat sig och därmed visat sin stora okunskap. Jan Guillou gjorde det... Björn Ulvaeus gjorde det med besked! Allvar... Björn gjorde bort sig rätt ordentligt!

"Ska det vara så förbannat besvärligt att betala för sig?"
- Ja du, Björn... ska det verkligen vara det? Du gick alltså ut i media med rubriken "Ska det vara så förbannat besvärligt att betala för sig?" och undviker själv allt vad du kan att betala 87 mijoner i skatt? Fniss... hur kan man lyckas med att totalt ÄGA sig själv?!

Nu ska vi se om dumstruten passar...

Se där... vad modebloggar skulle kalla för en "Perfect Fit"! Jag gratulerar!

Struten kostar 29 kronor och finns på H&M!  Hahaha  :P

Bara diskuterar...


SVD DN AB DN2

Jävig domare... Jim Keyzer... kommer det mer?

De tog Piratebays alla servrar... på ett högst tvivelaktig sätt. Polisen knallade in på skyddat område och monterade ned servrar och hade sig. Det finns en film om det.... den kan ni ladda hem LAGLIGT här: http://thepiratebay.org/user/stealthisfilm

Förundersökningen. Där hade vi en liten polis med som heter Jim Keyzer. Han arbetade hårt som fan med detta... så hårt att efter förundersökningen var klar så fick han jobb på Warner.  Mer om detta hos en PP bloggare vid namn Christian Engström. Det luktade korruption lång väg enligt mig. Han är tydligen tillbaks hos Polisen igen efter några månaders jobb hos Warner. Antingen sög han på det jobb han fick eller så längtade han tillbaks till Polisen. Det där kan man ju spekulera över om man vill.

Och nu kommer det fram att domaren har lite kompisar på åklagarsidan:

* Svenska föreningen för upphovsrätt (SFU)
Norström är medlem på fritiden. Medlemmar är också Henrik Pontén, Peter Danowsky och Monique Wadsted som företräder rättighetsinnehavarna i The Pirate Bay-rättegången.

* Svenska föreningen för industriellt rättsskydd (SFIR)
Jobbar med frågor som patent och mönsterskydd, men har också verkat för en starkare upphovsrätt. Här sitter Norström med i styrelsen.

* Stiftelsen .SE
Här extraknäcker Norström. En av hans kolleger här är Monique Wadsted.

 

Hahaha... fattar ni nu vilka IDIOTER jag tycker de är. Fanns det ingen som kunde knacka någon på axeln och påpeka att detta kanske inte var en bra idé? Själv tycker han att det är väl bra att han är insatt... jo... det är jättebra att du är insatt... kan tänka mig att han har suttit med Pontén och Wasted, drucikt whiskey och diskuterat upphovsrätt, etc. helt förutsättningslöst.


Jag hoppas verkligen att detta innebär någon form av konsekvenser. Med tanke på vad som hänt innan så är jag inte så säker... det luktar illa i kungadömet Sverige...

Förresten... en annan intressant sak.. Google är alltså nu anmält av några driftiga ungdomar! Bra jobbat! :)

Förresten... en TILL intressant sak. Det är inte bara Bahnhof bland internetleverantörerna som vaknar till. Även detta bolag har nu gått ut med en pressrelease. UPPDATERAT: Även Perspektiv Bredband kör på detta. Vet ni fler så släng in dem i kommentarsfältet så kör jag ut dem i en större blogg senare.

AB
Svd, 1
DN

Disney återvinner?

Hahaha... den här filmen snubblade jag över precis. Titta igenom den här filmen och se hur många animationer som inte bara påminner om varandra... de är HELT lika! Dagens stora LOL, typ :P


Spamkommentarer! WTF?!

"Hej! Läste din blogg! Om du går in här xxxxxxx så kan du klicka dig in på min länk och så får du xx gratispoäng att göra xxx för! Glöm inte kolla in min blogg på xxxxxxxxxxx!"

"Heeeeeeeej alla!!!! Om ni klicka här xxxxxxxxxxxxxxxx så har ni chansen att vinna xxxxxxx till er xxxxxxxxx!!!! Titta in på min blogg med om ni vill läsa lite om mode!"

"xxxxxxxxxxxxxxxxxx <---- kolla in min blogg!"


Här tror man att någon vettig (eller en rolig dåre) har något kul att att säga om ens inlägg... eller kanske skälla lite på en... men neeeeej då... det är någon knäppskalle som vill göra reklam för något helt idiotiskt! Folk som ser det där bara tokretar sig på er... alltså innebär det att det inte är speciellt bra för er långsiktigt. Ett litet tips... helt gratis... Sluuuuta! Inte här!

Laser Tag Graffiti - Coolt!

Vet ni vad Laser Tag är? Det är ett system som ibland används för att - grovt förenklat - leka krig. Nu har några snubbar lyckats med att göra en mjukvara som tillsammans med en projektor gör det möjligt att "måla" med en laserpekare på hus eller var du nu väljer att projicera bilden. Rätt sjukt!Prova själv? Läs om vad ni behöver i hårdvara här (finns även open-source mjukvara att ladda hem där).
Ska ni göra detta så måste ni höra av er till mig!

Söt liten krabat :)Kan man bli mer bedårande? Tror inte det. Livsnjuteri när det är som bäst! Vill haaaaa!!!

Humor är bästa vapnet :)

Visste ni att ni kan se Piratebays server på museum? Lite tufft tycker jag. Nu kan man även gå dit och beskåda domaren och nämndemännen från rättegången... ;) Till och med en av Ponténs buttpluggar ska ryktesvis finnas med.

"Deras tekniska okunnighet är verkligen pinsamt låg, en av dem försökte trycka in en hundralapp i kortläsarterminalen i caféet , en annan frågade vart "veven" till kundtelefonen vid ingången är..."

Svenskbladet
är en rolig satir site a´la The Onion stil. Värt att kolla in!

Mad TV - Stolen Identity 3 (Arnold Parodi)Gammal, jag vet men jag tycker den är så grymt skön.

Seger för 138!

Puh...

Ibland fungerar saker och ting rätt bra. Rond 1 till de intelligenta. Nästa steg är alltså den 5 maj... huvudvoteringen i plenum. Man blir lite stolt över våra ledamöter i industriutskottet som tog fighten.

Nu kan fransmännen sura allt vad de vill... det är vi vana vid. :)
Nästan där... men inte fullt ut...

DN | SVD

"Det är en Kim" - Hahaha... STÖRT!

Läs detta. Det handlar om ett par som uppfostrar sina barn "könsneutralt". Är det en pojke eller en flicka? Varpå de svarar: "Det är en Kim."

Vill du leka pangpang? Är du säker? Du vill inte leka prinsessa istället? Titta här vilken fin klänning mamma och pappa har köpt till dig! Du vill väl vara en söt prinsessa? Eller? Va? Jasså inte... du VILL leka pangpang? En prinsessa med pangpang? Inte? Fan.

Så sjukt! Det borde finnas barnkort precis som det finns körkort! Hahaha.... *host* vänta nu här... det här går ju inte skratta åt... det är ju sanslöst synd om barnen! De har lurat in barnen i jämställdhetsdebatten. En liten kille som ska få ångest bara för att han verkligen VILL leka lite pangpang. Vi uppför oss olika i när vi är barn för att vi ÄR olika. Män och kvinnor fungerar på OLIKA sätt. Inget konstigt med det. Detta har givetvis jag - Pezster - kommit på för länge sedan och helt gett upp ALLA försök till att klura ut kvinnor. Det är inte lönt. Känns lättare att lösa universums alla mysterier.

Det är självklart att det ska vara lika villkor för könen. Lika lön etc, blablabla, osv. Men att börja plåga små barn som bara ska få lov att vara just det - små barn. Det är fan fel. Usch, säger jag.

Låt barn vara barn och tryck inte på dem tidstypiska idiotidéer från vuxenvärlden! Lika korkat som att trycka på sina ungar religiösa ideal innan de är 18 år gamla och kan välja själv! Det är 2009 och konceptet om en gud är lika förlegat som Windows 3.1.

Uppfostra ungar med mycket kärlek och låt de göra sina egna val när de är 18 år! Allt annat är indoktrinering enligt mig.

Morgonmorr...


Jonas AKA "Basshunter" - Arnie impressions

Här har Basshunter sprungit rundor på Dance Nation Tour 2009 (UK) med sin kamera och fått ALLA artisterna (nåväl... nästan... September mesade ur...riktigt skämmigt... måste ses...) med på att härma Arnold Schwarzenegger. Hahaha... "Who are you?!", "Get to the chopper!" och "Get down!" bara haglar... briljant!
Vi ser även Velvet totalt ROCKA på att imitera Arnie! Well done indeed!!!Förresten... kolla in den här! Någon snubbe satte ihop en lite Googletorrent Sök. Prova ;)

Mode för män 2009 - Heltäckande guide!Givetvis kan man kombinera sina färger hur man vill. Undvik bara rött, rosa och ljusgrönt.

Hahaha... hur många trodde seriöst att JAG skulle komma med modetips?!?!
SKÄRP ER! ;)

Skrämselpropaganda!

Hahaha.. .skrämselpropaganda! I massor! Då blev det ännu tydligare vilka intressen som styr tidningarna.

– Den normala fildelaren vill inte riskera ett långt fängelsestraff och böter på miljoner bara för att få se en film. Då köper man hellre filmen. Det är tydligt att domen haft effekt, säger Henrik Pontén.

Ok... för det första... siterna som stängts ned är skitsiter enligt mig. Kvar finns www.thepiratebay.org (va?! Ojdå? Fungerade inte domen?) och en annan bra site är www.tankafett.com (grymma hastigheter!). Sedan kan jag tipsa om Google med.

Vad gäller fjanten Ponténs uttalande så fattar jag inte... den normala fildelaren? Jag? Skulle jag hamna i finkan i en lång tid och bli skyldig en massa pengar?! Neeeeeej... klart inte. Så, tyvärr lille Pontis... jag blev inte ett dugg nervös. *gäsp*


:) Jupp... Pezster har ritat lite. Den kan ni sno, göra om... tja... gör vad ni vill om ni vill ha den. Den är er. Kopimi-style ;)

Om ni nu ursäktar mig ska jag koppla in en ny hårddisk. Den jag har nu börjar bli full!

Anonyma hatkommentarer :)

Ibland när jag skriver ett lite provocerande inlägg så får jag givetvis arga kommentarer. Det som slår mig är att nästan alla av "fy-vad-du-är-korkad"-kommentarerna är anonyma. Dvs ingen mail eller bloggadress... Varför är det så jobbigt att stå för vad man tycker?

Fast jag måste erkänna att jag gillar dem. Vissa har tagit lång tid att skriva... det är nästan A4-sidor långa kommentarer om vilken idiot jag är. Någon har alltså lagt tid på det där, slagit i ordböcker, letat fakta, sammanställt information... allt för att berätta för mig hur fel jag har... sedan slänger de in några kraftiga ord som väldigt målande ska få mig att förstå vilken sopa jag är :) Därefter skickar de iväg kommentaren... anonymt såklart. Kan se framför mig hur de lutar sig tillbaks i stolen med ett leende: "Höhöhö... där fick han." Sedan sitter de och uppdaterar och ska se när deras mugg blir publicerat...

Bara så ni vet... efter all den där tiden ni lagt ned...  bara för att ni är anonyma... så åker er kommentar givetvis ned i papperskorgen. Inga andra får läsa det ni kämpat med så länge att skriva in. Hahaha... min blogg... mina regler :P

På sätt och vis... så har jag tagit de där minuterna av ert liv och slängt dem. Hur känns det?

Hahaha... ibland har man helt enkelt nästan bara FÖR roligt. :)

Shii - Nintendo för kvinnor ;)

Den här fick mig att skratta högt... sorry... men så är det ;)


Frivillig grillning!

Jag läser att en myndighet vill förbjuda solariumanvändning för kids etc under 18. Det tycker jag låter som en dålig idé. Låt de lägga sig i grillen bara! Steka sig bruna, somnandes till dunket i hörlurarna från mp3spelaren och vakna till doften av stekt fläsk. Jag har inga problem med det för fem öre. För min del handlar det om ren och skär intelligens. Vill någon steka sig där så låt dem göra det. Bara de inte kommer gnällande om "buhuuu... varför stoppade ingen mig!" när de sitter där, gråtandes i media med hudcancern i full blom. Jag kan - och vill inte - förstå denna enorma hype runt att vara brun året runt. Evolutionen främjar de som använder sin hjärna och inser att det kanske inte är så smart att utsätta sig för det där regelbundet.

Ni vet väl att förr i tiden ansågs det jävligt fult att vara solbränd? Det innebar att du var tvungen att vara ute och ARBETA på fälten. Hade man tillräckligt med pengar och mark så satt man inne med en drink i sitt slott. Tittade ned på alla de som arbetade på dina marker. Då och då skrek du ned till någon av dina anställda att ge en lat fan ett piskrapp när de stod och slappade. Solen träffade aldrig dig där du satt och övervakade. En brun människa var en suspekt typ som var ute dagarna i ända och odlade saker. En blek människa var en människa med koll... och drinkar... respekt. :)

Jag ser fram emot att se framtida sönderbrända 20-åringar som ser ut som små gubbar och tanter med läderartad brun hud. Jag ska sitta med en drink, se hur de frasar runt med sin sandpappershud och försöker få napp på krogen. När det inte fungerar ska jag erbjuda dem jobb i min cirkus till låg lön, jag sitter i mitt slott och övervakar med glaset i handen. Tillbaka till de gamla tiderna helt enkelt... fast med nyare och godare drinkar i handen bara.

Viva el evolucion!

AB, SVD, DN

Söndagsprojekt - Klippa mig själv

Det slog mig imorse när jag gick förbi spegeln i hallen. Jag ryggade tillbaks när jag såg min spegelbild. Håret stod rakt ut och jag såg ut som en butter, morgontrött grottmänniska. Snabbt in i badrummet, tandkräm på tandborsten och sedan börja borsta tänderna. Under tiden tittar jag mig i spegeln och suckar mentalt när jag ser håret. Sedan sneglar jag uppåt ovanför spegeln. Är inte det där min rakapparat? Jo, det är det ju. Varför klipper man inte sig själv? Så, dagens projekt blev alltså att klippa mig själv... med enbart rakapparat. Söndagsprojektet är i full gång på mindre än en minut. Det gäller att agera INNAN man tänker efter.

In framför spegel, igång... vroooom, brrrr, rrrrr eller hur man nu skriver hur en rakapparat låter. *rakapparatigt ljud* kanske? Struntsamma... det fungerar! Håret blir kortare! Jag har kontrollen! Jag ser hur en frisyr växer fram! Hahaha... detta är ju enkelt! Tills jag blir lite för modig och - Oups! - så blev det liiiiiite för kort vid tinningarna. Fan. Fick göra det lika kort på andra sidan sedan la jag av.... det gäller att sluta när man är på topp. Hår precis överallt... i vasken, på golvet och över hela mig... jag går ut på balkongen för att visa min flickvän resultatet... hon ser mest rädd ut... stora ögon från solstolen på balkongen möter mig... verkligen... ett tag såg hon rädd ut. Fast det visade sig bara vara att allt håret som fastnat på min kropp. Ett tag var hon rädd att jag var på väg att sätta rekord i kroppshår. När hon såg resultatet fick jag godkänt. Fast det förstås... sättet hon har tittat på mig under och efter projektet är snarare att hon tycker jag är lite sinnessjuk. Trevligt.


Resultatet... inte illa... inte illa... Pezster rätt stolt...

Så... detta rekommenderar jag er... ge er på ert hår själva! Visa vem som bestämmer! Själv ska jag till *host* frisören nu i veckan... hahaha, måste rätta till lite saker... Jag kan tänka mig följande:
"Herre guuuuuuud vad har hänt här? VEM har gjort detta mot dig!?" Upprörd gaygest med händerna mot bröstet!
"erhm... jag?" Säger jag och dricker lite kaffe.
"Jaha.... ojdå... lugnt... detta fixar jag!" Upprörd frisör skakar på huvudet och går till verket.

Happy söndag på er!

Den stora farsen... (TPB)

The Pirate Bay rättegången, eller farsen som jag gillar att kalla den, är över. Iallafall första ronden. Sanslöst att vårt rättsväsende kan döma så här. Känns inte bra att veta att våra s.k. domare är inkompetenta idioter. Hårda ord... jag vet. Men verkligen... det här går bara inte... Vad i helvete tänkte domarna på?!?!

Nu måste de ju fullfölja sin linje tycker jag. Nästa mål för åklagaren bör alltså vara www.google.com, en site som jag använder många gånger när jag vill hitta torrents (hör du det Pontén?! Jag fildelar ihjäl mig! Hjälp mig sluta!!!!).
Google är en site som gör det möjligt för mig att förbereda ett terrordåd om jag skulle vilja göra det, eftersom det går att hitta väldigt tydliga instruktioner om hur man bygger en bomb via den siten.
Google kan även länka mig till siter som berättar hur jag begår ekonomiska brott, hur jag bäst tar livet av någon och mycket, mycket mer. Alltså måste Google vara väldigt viktig för dem att stoppa.
Så vad tror ni.... kommer de att försöka stoppa Google? Verkligen?

Kommer de? Nej, självklart inte. De har nu alltså nu levererat precis det som nöjesindustrin ville.
Så... nu kan politikerna le och känna sig duktiga vid sina träffar med utländska ledare som går i musik- och filmindustrins koppel. De kan skaka hand, få klappar på huvudet som små hundar som lyckats utföra det uppdrag de fått av husse medan de viftar på svansen och dreglar på golvet av upphetsning. Är detta vår folkvalda regering? Niiiiiiiice!!!!

Det finns en annan industri som har samma "problem" som musik- och filmsnubbarna. Nämligen spelindustrin... men de agerar annorlunda. Hur kommer det sig? Jo, eftersom de gör spel och arbetar med just Internet inser de de absurda i att jaga sina kunder och döda bra tjänster. De erbjuder istället bl.a gratis spel med möjlighet att betala för att komma åt funktioner. Eller konsolspel som du kan sälja eller byta när du inte vill ha dem längre. Spelindustrin blomstrar! Ingen klagar nämnvärt... de anpassar sig, inser att framtiden är här. De erbjuder helt enkelt BRA tjänster. Som folk VILL betala för. Lär er för fan!

Man ska ALDRIG ska börja pilla med censur etc. på nätet. Det börjar lite försiktigt med svarta listor mot diverse saker, sedan en litet förbud, därefter en liten lag... och hoppsan! Där blev internet kontrollerat av regeringarna... vad fan hände? Detta var vi ju inte med på? Och precis där... får vi vad vi förtjänar.

Skulle den här domen vara en fjäder i hatten? Skulle detta vara bra och prestigefyllt för musik- och filmindustrin? Nej... jag skrattar åt det hela... verkligen... häng med mig nu på en liten tankegång...

För OM (om... det är inte slut än - de överklagar...) killarna skulle bli fällda i Högsta Domstolen och siten fortfarande finns kvar, vilket den garanterat kommer att göra, vad kallar ni det? Vill ni ha hjälp med att komma på det? Ok, då, bara för jag är så snäll... ordet ni letar efter är PINSAMT! Verkligen. Så... Sjukt... Pinsamt...
Allt ståhej, verkningslösa domar mot några killar som är alldeles för smarta för att låta lam-sveriges lagar fånga dem, är helt i onödan. För tekniken är här för att stanna... det hjälper inte att spjärna emot... vi fick möjligheten att spela in på kassettband... sedan på cd-skivor... finns det artister fortfarande? Jupp.
Hur kan man ha all denna historia och fortfarande undvika att lära sig?!

Kan tänka mig följande samtal mellan idiot-industrin och en medlem av pressen OM (och det är ett stort OM) killarna bakom Piratebay blir fällda efter några år till av processer:
"Öh, vi har vunnit en viktig seger!" Pontén ler och ser ut som... tja... PONTÈN...
"Men siten är ju fortfarande uppe?" Reportern undrar...
"VI HAR VUNNIT EN VIKTIG SEGER!" Skriker Pontén... som ser ut som en... tja... Pontén!
"Men... siten..." Försöker reportern...
"VI HAR VUNNIT EN VIKTIG SEGER! Det är viktigt!" Skriker Pontén... drar tummen till munnen samtidigt som han försöker hålla för öronen med resten av sina kroppsdelar. Lägger sig i fosterställning och blir till en liten pöl av tårar...

Jag gillar inte var mitt land har hamnat... ärligt...  jag erkänner inte den nuvarande regeringen i den här frågan, jag erkänner inte deras tolkning av lagen, jag erkänner helt enkelt inte deras makt över mig när det kommer till det här med Internet och integritet. Det kan jag ta ifrån dem. Mitt erkännande av dessa lagar och domar. Det är inte mycket, men det är MITT. Det är en sak som JAG kan förvägra dem.
 
Mitt land är ockuperat av idioter brukar jag klämma ur mig då och då på bloggen... Tyvärr verkar det vara så.
Det kommer inte bli bra... inte så länge alla svenskar nöjer sig med att gnälla i några veckor och sedan bara ge upp och acceptera det som beslutats...
Sluta för fan knäppa upp byxorna och börja er framåt!!! Var tog vikingatakterna vägen? Försvann de i takt med att vi blev trygghetsfreaks och började eftersträva fina hus och bilar? Att det är bättre att vara tyst, klaga lite då och då... men inte för högt! För då kanske vi blir av med allt det där fina vi värdesätter så mycket.

Se er i spegeln alla ni som är ok med allting som händer nu, rättegången mot Piratebay, IPRED, Acta, IT & Telekomlagen... ni som säger att "det är lugnt så länge man har rent mjöl i påsen"... titta väldigt noga på er själva... för ni är farliga för mig. Ni är blinda för historien och för dumma för att rösta. Ni är terroristerna i mina ögon och jag tänker bekämpa er på alla sätt jag kan.

Slå tillbaka där det gör mest ont på dem. Ge dem inga pengar! Gör ett totalstopp i konsumtionen!
JAG tänker då inte spendera en enda krona på film och musik från och med nu. Det enda jag tänker göra är att handla ett konsolspel lite då och då... av en bransch som vet bättre än att jaga sina kunder.
Och gå genast med i Piratpartiet. Det har jag gjort.

Fingret åt hela industrin helt enkelt. Utan mina pengar är ni INGET!

Ett citat:
"They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety." Benjamin Franklin

Ett citat till:

When the Nazis came for the communists,
I remained silent;
I was not a communist.

Then they locked up the social democrats,
I remained silent;
I was not a social democrat.

Then they came for the trade unionists,
I did not speak out;
I was not a trade unionist.

Then they came for the Jews,
I did not speak out;
I was not a Jew.

When they came for me,
there was no one left to speak out for me.

Av Martin Niemöller


DN, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, - SVD, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 - AB, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, - EXPRESSEN - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Dagens idiot!

Det är alltså en åklagare som fått för sig att åtala alla som skriver ut preventivmedel till tjejer under 15 för medhjälp till våldtäkt. Smart kille det där. Nej... det är väl bättre att vi låter alla unga få barn istället.

"Jag följer bara lagen" kläcker pannan ur sig.

Det är idioter som kammaråklagare Mikael Hammarstrand som i krigstider avrättar människor med parollen att "jag följer bara lagen"... Har noll förmåga att tänka själv.  Han är så korkad att det smittar... jag läste hans uttalanden och kände nästan hur min IQ droppade några steg. Jag kn knppt skrva längrfev lsdhifaöluifh eräoöih! OSDK!

Dessutom har han sökt tjänsten som Länspolismästare i Gävleborgs län förra året. Han fick inte jobbet. Kan tänka mig att några rekryterare sitter och är lättade över sitt beslut just nu.

Kan vi inte göra dumhet straffbart? Vi kan ha roliga straff för att göra det lite mer gångbart. Till exempel att den som döms måste gå omkring med en strut på huvudet några månader. Eller de måste ha ballerinadräkt på jobbet under en vecka eller två? Eller att de måste gå om första klass på komvux?

UPPDATERAT (från TT):


Madeleine Leijonhufvud, professor i straffrätt, tycker att åklagarens utspel är lite förhastat. Hon anser att det inte går att utgå ifrån att det handlar om ett brott om en flicka under femton år har sex.

-Sedan 2005 är det inte längre ett brott om två ungdomar som är nära varandra i ålder har sex, till exempel en sextonårig pojke och en fjortonårig flicka, säger hon till TT.

Följaktligen ska inte den som skrivit ut preventivmedel i det fallet kunna bli brottsmisstänkt.

Det har förekommit synpunkter på att det skulle framgå i lagtexten att en sådan situation skulle uppstå.

-Jag sitter i Socialstyrelsens etiska råd och där har den här frågan varit uppe. Vi konstaterade att det inte säkert att det är ett brott utan det kan vara så att flickan har en laglig relation och det finns all anledning att flickan får skydd mot en oönskad graviditet, säger Madeleine Leijonhufvud.

Thomas Bodström (S), ordförande i justitieutskottet, anser att åklagarens uttalande om dem som skriver ut preventivmedel är märkligt och fel. Han säger att en fjortonårig flicka får ha sex om partnern är minderårig eller i de fall där de är nära varandra i åldrarna om det är frivilligt.

-Det är kontraproduktivt att tro att fjortonåringar inte har sex för att de inte får ha preventivmedel, säger han.


Så... med andra ord. Inte olagligt. Var god ställ dig i skamvrån åklagarskrälle. Läs lagen innan käften glappar i media.

Darth Vader är lite barnslig...

Hahahaha... jag gillar...


Ballar av stål.. män av... tja?!

Kollat några avsnitt av "Ballar av stål" på nätet (hör du det Pontén... PÅ NÄTET!) och en sak slår mig. Vad fan har hänt med männen i det här landet. Här sitter snubben och spelar dum... "Eh... vaddå... ska vi flytta oss?! Varför?!"
Hans flickvän är grymt obekväm att Kaninkokerskan sätter sig och tokraggar på killen... det syns på flera kilometers håll och hon lackar ur till den grad att hon går.... och killen sitter kvar?!?! WTF?! Hahaha... vilken idiot! Grymt skönt fetbortgjord i hela Sverige. Nu har jag sett några stycken av Kaninkokerskans bedrifter och jag gillar henne... ALLA killarna bara sitter som några jädra fån och är helt till sig över att vara i hennes fokus. ALLA blir bortgjorda! Sanslöst.

Och där sitter jag mitt i allt... och skäms för att vara snubbe. För helvete killar... res er upp, säg ifrån och var en jävla man för första gången i ert liv och markera! Eller är ni så ovana vid uppmärksamhet att ni inte kan tacka nej till rycket i pungen vid minsta stimulans?!?! Hahaha... jag garvar åt er!

Men jag gillar Kaninkokerskan! Hon exponerar killarna på löpande band. Det enda jag inte fattar är att det tydligen finns tjejer som behåller killarna efteråt... jag menar... tänk efter för fan! Om det är så här killen reagerar när NI ÄR MED så kan ni ju enkelt föreställa er vad som händer när killen är ute själv.

Den här är min favorit... vilken pajas...Jag hoppas att detta händer mig när jag sitter och njuter av en drink med min flickvän. Då ska jag visa hur det hela SKA gå till. Kan bara hoppas det är en kamera med då... :) Frivilliga filmare sökes!

Lost - TV4

Ärligt talat... blev tagen på sängen av att den här serien fortfarande gick på tv4! Har den fortfarande tittare??!?

Den började bra. Det är jag den första att erkänna. Jag tyckte om den, den verkade lovande... ända tills det tredje eller fjärde avsnittet kom. När de strandsatta gick utmed stranden på en mystisk ö, där deras flygplan hade kraschat, så såg de en kraftig ledning gick från havet och upp över stranden in över ön. De tittade på den där ledningen... sedan sa de typ:
"Kolla! En mystisk ledning! Jaja... Nu går vi och hämtar bananer!"
De bara struntade i den där ledningen! Jag följde några avsnitt efter det, men det hände aldrig något med det där fyndet.
Skitsamma, tänkte jag. De där idioterna får klara sig själv. Slutkollat på den där serien för min del.

Så... om det är någon som följt den där serien. Utforskade de där idioterna någonsin ledningen? Eller var de nöjda med att leta bananer? Jag måste veta!

Det är de små sakerna...

Det är de där små sakerna som jag stör mig på.
Den där jäveln som ligger i 50 på 70-vägen.
Den där idioten som ska fumla med växel i sin myntbörs vid kassan medan kön ständigt växer.
Det där ASET som ligger och vägrar köra ut i vägrenen... med en klisterlapp på bakluckan som det står "Väggrenskörning avgör JAG!" på. Fetpucko!
Den där knasten som går framför mig på trottoaren och stannar upp så man nästan går in i människan.
De där dåliga ursäkterna till banktjänstemän som står och snackar och garvar när det är en kassa öppen och halva Sveriges befolkning står därinne med en kölapp.
Den där idioten där jag bor som gör en "sänk farten"-gest med armen när han står och klipper sin förbannade häck. Jag kör dessutom i 30 på hans fjantiga väg... pucko!

Vi människor har en slags spärr som gör att vi inte går fullständigt amok när vi råkar ut för sådana saker. Jag vet inte varför man håller igen... antingen för att det skulle vara olagligt att preja av vägsnigeln vid omkörningen... eller olagligt att gå och hämta en banktjänsteman genom att dra dem i örat fram till en tom kassa... Det hade innebärit någon form av böter etc... och det är det ju trots allt inte värt.

Men det är tur det där... att den där spärren finns...

När jag själv har en sådan där dag när jag blir exponerad för extra mycket idioter... tja... då hjälper den här låten nedan. Har du en dålig dag? Ta fram hörlurarna, maxa volymen och tryck på "play". Luta er tillbaks och tänk "UNDAN idioter!"

Jag har en jävligt god vän...

Faktiskt.
Så vad då tänker ni... vem har inte det? Vilket ni har helt rätt i. De flesta välfungerande människor har en god vän. Så vad är grejjen, Pezster? Slut på bloggmaterial?

Absolut inte. Den här har jag sparat på... gått och klurat och haft mig. Detta är för mig ett viktigt inlägg i min blogg. Jag sitter här med ett glas vin och funderar på det här...

Jag har en jävligt god vän. Vi har garvat tillsammans många gånger. Pratat om precis allt. På många sätt och vis vet den här mannen många saker om mig som inte mångra andra vet. Jag känner mig helt lugn i det där. För det är en grymt skön snubbe.

Han arbetar på ett företag som hostar många webbsidor i Sverige... Det var så vi först kom i kontakt med varandra, via jobbet. Han överraskade genom att vara den där snubben som alltid ringer tillbaka... som alltid levererar... som alltid har något vettigt att säga. Ett riktigt proffs. Han blev den där kontakten jag alltid såg fram emot att ringa till. Det där utvecklades, sakta men säkert till en vänskap.

Vi är lika dessutom, båda två har en son sedan tidigare med en kvinna som vi... tja... inte alltid kommer överens med. Det där var också en skön grej. Att ha någon att lufta saker och ting med. Någon som verkligen förstod en, som var i samma sits. En annan pappa att prata med som även han är störtförälskad i sin son, som kan gå igenom eld för sin lille... som även han tänker saker och ting om varför det ska vara så komplicerat att dela en vårdnad. Vi har dryftat allvarliga saker, djupa saker... ja... allt möjligt. Alltid med stor värme, humor och glimten i ögat.

Jag har följt honom från det att han träffade sin flickvän tills det att hon kom till Sverige och nu bor hos honom. Tro mig förresten... ni kanske tror att ni har en bra "så här träffades vi historia"... det har ni inte. Den sitter min vän med. Det är en grymt bra story om att kärleken kan hända var fan som helst... och att ingenting är omöjligt.

Men jag har aldrig träffat honom! Han är ettor och nollor, en röst i telefonen och ett brev med en chokladask. Tänk bara... jag har en vän som jag verkligen uppskattar och värdesätter högt... men jag har aldrig träffat honom på riktigt.

DET är fan mäktigt!

Så... min vän,

Vi måste hitta en dag och stråla samman! Som du mycket väl vet har jag... den eviga singlen... även jag äntligen träffat en underbar kvinna (och din reaktion när jag berättade att jag träffat någon var sjukt rolig... DU?!?! MÅR DU BRA?! VAD FAN HAR HÄNT!?). Det ska bli mig ett sant nöje att se dig i verkligheten... skaka din hand och säga till min flickvän:

"DET HÄR är killen jag pratat så mycket om!"

Min vän... tack för alla dessa år, alla dessa samtal... jag ser fram emot många, många fler!

Livet på landet

Puh.. jag har varit borta några dagar. Tog ledigt för att spendera några lugna dagar i en stuga vid sjön Immeln. En lite stuga, vackert väder, öppen eld, medtagen god mat, vin och natur. Visst låter det mysigt?

Det var det inte. Inte alls. Det var kallt, dragit, sovit knäppt, retat mig på småsaker som att jag inte har Internet utan en "dongel" hängande från min laptop, retat mig på att det blåser, varit helt sanslöst frustrerad över att det tycligen ska vara så sjukt svårt att ha en affär som har öppet på kvällen på landet.

Vi härdade ut i två dagar, jag och flickvännen. I två dagar gick vi och mumlande, tysta på var sitt håll... något var fel och det var frånvaron av civilisation kom vi på. När vi tillsammans sa att "nu räcker det, nu sticker vi hem" så ändrades allt ögonblicket efter. Jag såg den där underbara blicken återvända till hennes ögon. Plötsligt var det hon och jag igen. Hon och jag mot hela jävla bondesamhället... vi hade fått nog och nu skulle vi därifrån... fan ta den som stod ivägen. Tillsammans susade vi fram längs vägarna, förbannade Statoilmackar som inte hade kaffe man kan dricka, tutade på vägsniglar och gjorde grimaser åt lantisar i deras bilar. Skitbarnsligt, jag vet. Men det kändes faktiskt som om vi åkt ut på landet och fått stryk av några ekorrar... små stadsbor som inte fixar livet utan de där små tingen man blir så van vid hemma.

Jag har insett att jag är en mes. Jag gillar staden helt enkelt. Jag gillar att kunna göra en espresso på morgonen, att kunna surfa utan en dongel på min dator, att bli varm utan att lukta som en inpyrd eldstad, att duscha varmt hur länge jag vill utan att varmvattnet tar slut och jag gillar att jag när som helst på dygnet kan åka och handla något på en mack nära mig.

Matchen slutade alltså så här: Landet - Pezster: 1-0

Och nej, det blir ingen returmatch. Jag lägger mig helt enkelt. Man måste veta när man mött sin överman.

Förresten... när jag tvättat mina medhavda kläder två gånger och det fortfarande luktar rena rama skogsmulle om kläderna så inser jag att det är kört. Jag håller mig i framtiden nära städer. Vill någon reta mig för det så bjuder jag gärna på det. Alternativet är att göra ett nytt försök... och det kommer inte att hända...

Annika Östberg - en mördare kommer hem

Snacka om att världen är helt korkad. Iallafall vi i Sverige. Ska vi ta emot Annika Östberg med öppna armar? Wtf?!!? Detta är lite av vad hon har gjort:

1972 tog hon livet av en snubbe i en lägenhet - blev dömd för dråp 5 år. Hävdar att hon erkände för att hjälpa sin pojkvän.
1973 lyckades hon bli dömd för stöld (3 dagar i fängelse) och för narkotikabrott (3 års villkorlig dom).
1976 dömdes hon för att ha köpt ut sprit till minderåriga (12 månaders villkorlig dom, 1 dag i fängelse samt böter)
1981 rånmördade hon och pojkvännen Cox restaurangägaren Joe Torre. Annika distraherade Joe medan pojkvännen sköt honom. Dagen efter fick de punktering på sin bil, de stannade. En polisman dök upp och erbjöd sig hjälpa till, bråk uppstod och Annika distraherade än en gång ett offer så att pojkvännen kunde mörda. Cox sköt polismanen flera gånger i huvudet och i bakhuvudet. Östberg kom med idén att sno polismannens plånbok. Östberg sa att det var narkotika och sprit som låg bakom hennes agerande men blodprovet visade inte på några sådana substanser.

Detta är personen som kommer hem till Sverige. Jag skiter faktiskt i att hon suttit i en massa år i fängelse - jag tycker det är fel att det skrivs så mycket om henne. Hon är inte ett oskyldigt litet offer. Däremot finns det ett antal människor som blivit av med sina nära och kära tack vare hennes beslut i livet. Läs vad GW Persson har att säga om det hela.

Skriv om Dawit istället som sitter i fängslad i Eritrea. Han är värd all uppmärksamhet. Skriv om vad fan som helst, men våga inte försöka odla sympatier för Annika Östberg.

Annika Östberg är en mördare och det är inget alls att fira att hon snart ska bli fri. Varför i helvete har regeringen jobbat så hårt för att få hem henne? HENNE kan de kämpa för att få hem... men en oskyldigt dömt journalist i Eritrea skiter vi i och kör "tyst diplomati"?!?! Fy fan säger jag bara. Skäms!

Dagens största idiot... när jag kollade mina kommentarer visade det sig att jag har haft en av Sveriges mest korkade människor på besök. Var tvungen att ta en skärmdump och visa er... jisses...

Vill ni se hur jag bemöter sådana här idioter så kan ni läsa mitt svar under kommentarerna... det är inte så vänligt av mig... men vad fan... det är MIN blogg.


Länkar om Annika Östberg:
AB, Statsminister i farten, GW har koll som vanligt, AB - Per, "Har landat", Polismannen som grep henne, alldeles för mycket skriverier, sjukt, fri om en månad?, dn.

Använd Gmail som utgående SMTP Server

Ännu ett tekniktips från mig... hehe... rätt nöjd med mig själv faktiskt. Gratis är gott.
Har du en egen domän med din egen e-post? Trött på att ha svårt att skicka mail när du är ute och reser? Trött på att hela tiden fråga vad ISP:n har för utgående smtp server? Vill du inte betala några hundralappar för en betaltjänst för detta? Eller vill du - som jag - inte registrera en mail hos din leverantör - bara för att få en fungerande utgående smtp server? Som ändå bara fungerar när du är ansluten hemma?

Använd Gmail istället! Så här enkelt är det :) (och nämnde jag att det är HELT gratis?)
 1. Skapa ett Gmailkonto (ja... jag vet om att du kanske redan har ett ... men trust me... skapa ett nytt!)
 2. När det är gjort så går du till "Inställningar" och sedan till "Konto". Där klickar du på "Lägg till ytterligare en e-postadress". Där knappar du in den epost-adressen som du vill kunna skicka med oavsett var du är uppkopplad.
 3. Nu kommer det skickas ett mail med en verifieringslänk till dig. Klicka på den ELLER klipp och klistra koden från mailet.
 4. Ange detta kontot som "Standard". Se till att det står att det alltid ska svaras till detta kontot.
 5. Öppna nu ditt mailprogram.
 6. Ange "smtp.gmail.com" som utgående smtp server.
 7. Kryssa i SSL
 8. Sätt porten till 456 ELLER 587
 9. SMTP kräver auktorisering... yadayada... beror lite på ditt program. Här ska du alltså skriva in dina inloggningsuppgifter från Gmailkontot du skapade. Hela Gmailadressen samt ditt lösenord.
 10. Spara allting och sätt igång att maila oberoende var du befinner dig.
OBSERVERA att steg 2 är nödvändigt för att mailen du skickar ut ska kunna ha rätt returadress. Gör du inte det... så kommer det stå din nyskapade Gmailadress i svarsfältet hos mottagaren. Det vill du ju inte... du vill ju att det ska stå din egen mailadress. Nu använder du Gmail som utgående smtp server... fast det syns inte någonstans.

Och ni som inte vet vad jag skriver om... ni sitter nöjda med er hotmail (ryyyyys), er yahoo (dubbelrys) eller kör enbart på Gmail (braaaaa) eller annat webtjänst.  Fortsätt så ;)

T9 - ointelligent smshjälp!

Jag har en god vän uppe i Örnsköldsvik. Han heter Roger och han är inte riktigt klok. Jag fick ett sms av honom för några dagar sedan som var helt oläsligt. Jag fattade att det var något om en tjej... att han lånat ut något till henne... men resten var bara en kakafoni av bokstäver. Tyvärr har jag inte kvar det i telefonen, annars skulle jag skrivit det här i bloggen. Jag skickar tillbaks: "?????" till honom.

Hans flickvän tar över och messar med mig. Förklarar vad han egentligen ville. Jag frågar henne om Roger är full...
Neeeejdå, säger hon. Det är bara det att T9 har "bråkat" med Roger på sistone. Så Roger plötsligt fick för sig att helt enkelt skita i vilket. Han trycker på knapparna i rätt följd och lyder blint T9:s förslag hur fel det än blir. Han vägrar att ge med sig!

Jag börjar skriva ett mess till honom. Får för mig att köra samma regel som han. Här ska inte rättas något alls, jag bara kör på och accepterar vad T9 än kommer med. Det blev:

"Fan, vad transig du är. Sladda ett liv för fan."

Jag tittar på meningarna i min mobiltelefon. Jag inser att Roger snubblat på något stort. Detta är ju lysande roligt!

Så, ett tips... nej, en uppmaning till er. Skriv alla era sms under den här dagen och låt T9 bestämma själv! Lägg er inte i! Bara skriv på! Får ni lite tid över så kom förbi och släng in era mess som en kommentar här i bloggen så garvar vi tillsammans åt dem! Den roligaste vinner ära och berömmelse!

Happy T9ing!

Omyndigförklara Wanja

Wanja sitter och skriver under papper på avtal. Wanja skriver under många papper. Wanja vet inte riktigt vad det är hon gör när hon skriver på papper. Wanja vet bara att folk blir glada när hon skriver under papper. För detta får Wanja pengar. Ibland sitter hon på styrelsemöten, det tycker Wanja är roligt för då brukar hon få ännu mer pengar. Sedan plötsligt blev alla arga på Wanja... Wanja fattar ingenting... som vanligt. Stackars Wanja.

Hade jag, en medelsvensson, skrivit på en massa papper och sedan försökt förklara att jag minsann inte hade en aaaaaning om vad jag skrev under så hade jag blivit OMYNDIGFÖRKLARAD.

Kan inte typ ALLA dra ut den 1:a Maj och bara bua ut stackars efterblivne Wanja? Så trött på att politiker och statligt anställda i Sverige kan bete sig som lallande idioter utan att någonsin behöva stå till svars! Ut med skiten bara!

"Hej, mitt namn är Wanja. Jag har broccoli i strumporna och ibland hör jag röster och gör som de säger. Jag vet faktiskt inte vad jag gör men jag får betalt. Ibland så blir folk arga på mig. Det förstår jag inte. Det är faktiskt inte mycket jag förstår här i livet. Jag har hört att livet är som en ask choklad. Åh, titta! En liten kanin... heeeeej lilla kaninen.... är du med i facket?!"

5, 4, 3, 2, 1 - Poff!

Schulman om "Popcirkus"

Jag gillar Schulman. Vet inte varför riktigt men han kan få till det så det ryker om det då och då. Min flickvän satt i soffan och läste tidningen... hon poffade mig på armen och sträckte fram tidningen med värsta leendet. Jag förstår var det där leendet kom ifrån! Läs bara följande fetdiss av en riktigt skitprogram!

Var tvungen att citera den del som vi satt och skrattade så gott åt!

Schulman om Popcirkus (Aftonbladet)
"Det är så exkluderande och elitistiskt som ett program över huvud taget kan vara, det är konstruerat så att sådana som du och jag, som gillar musik men som inte läser fanzines, ska känna sig dumma i huvudet. Den okända gästen berättar om band som inspirerat honom och jag kan svära på att Sinding-Larsen njuter av att INTE förklara för den oinsatta vad det handlar om. Istället svarar han med samma mynt och där sitter de och byter referenser med varandra och stämningen blir så upphetsad att jag till sist tror att de ska fumla med varandras gylfar och suga av varandra. "


Hahaha... så bra.... så bra...

"Oups" vid kaffeautomaten

Vid kaffeautomaten vid vårt temporära kontor...
Jag ska ha en kopp kaffe. Står och väljer bland alla dessa satans knappar... En latte? Det låter gott... även om jag vet om att i slutändan är det bara vatten och pulver. Det är måndag... jag bryr mig inte... är det varmt och smakar kaffe är jag nöjd.

*tryck*

"???" Tittar på knappen jag lyckades trycka in. Där står det "Kanna". Helvete.

Kaffemaskinen börjar kräka ur sig latte... i mängder... *floooosh* *pyyyyys*

Tittar mig omkring... snor åt mig min kopp när den är full och sedan SPRINGER jag!!! Pezster på rymmen!
Hahaha.... det flödar öööööver därute! Det är latte överallt! En lattekorridor med kontorsmänniskor som springer och halkar omkring i pulverkaffe uppblandat med mjölk! "Vem i helvete!"-ropen skallar i korridoren. Nyfikna slipsnissar tittar ut från kontoren och skakar på huvudet. "Vem är idioten som...!!!"

Jag är helt oskyldig förresten. Man kan ju inte ha knappen "Kanna" precis bredvid knappen "Kopp". Inte på en måndag. Jävla industridesigners. Puckon hela högen.

Kaffe någon? Ta med en mopp! Jag bjuder. :)

Måndag... reality check.

Jaha... Då var det måndag igen. Då kan man tycka att livet är jobbigt. Man kan reflektera över att man än en gång springer in i hamsterhjulet för att köra ännu en vecka.

Om du haft en jobbig helg kanske du känner dig liten och undrar över meningen med allting.

Då ska jag göra det värre med en video. Den visar hur sjukt liten vår värld är... att vår sol bara är en liten plutt i det stora alltet. Så alla dina problem, alla världens problem... känns plötsligt så puttefnasksmå att det nästan är lite jobbigt.Den får en att tänka efter lite eller hur! Så släng nu bort dina problem och lev livet så det ryker om det!

Happy monday era skrällen :P

3D ljud! Ta på dig dina hörlurar och sätt igång!

Är det något du MÅSTE göra idag så är det att titta... erhm... lyssna på den här filmen. Ta först på dig ett par hörlurar och sätt volymen på en behaglig nivå. Det känns precis som om du har någon bakom dig när frisörljuden kommer igång.

Bäst idag... lätt.


Präster i klistret!

En präst blev anmäld för "sexchatt" skriver de... erhm... han var inne på en kontaktförmedlingssite (Kristen sådan... 7eHimlen... låter porrigt....).

Först... snubben var inne på en kristen kontaktsite och messade lite. Har svårt att se en kristen dating site förmedla sexchattar till sina medlemmar. För det andra... de kanske var fula. Kanske de hade skäggväxt och såg ut som om de trillat ned från fulträdet och slagit i ALLA grenarna på vägen ned. Religösa människor har en tendens att vara lite fula tycker jag.

Han kläckte ur sig följande i chatten:
"”Du ser ju ut som skäggiga damen”
”Jättetråkig ser du ut. Du får nog köpa sex”,
"du ser ju helt missbildad ut. Sitter du i rullstol eller?"


Vad är problemet? Det kanske inte var så snyggt sagt, men hallå? Hahaha... jag gillar inte religion och dess förespråkare men den här prästen... han verkar lite opräktig tycker jag. Inte helt fel.

För mig är det lika dumt att stå ut med någons dåliga andedräkt vid en konversation. Klart man upplyser personen ifråga "Argh! Du luktar iiiiilllaaaaaa!" samtidigt som man kastar sig bakåt och i vild panik öppnar fönstret för att få frisk luft... Allting samtidigt som du kastar tuggummi, tandkräm, SB12 och halstabletter till personen ifråga.
Det gjorde ju han... sa bara till dem hur det låg till... Som präst får han ju inte ljuga!

Hon: "Hej! Hur är läget?"
Han: "Argh!!! Du har SKÄGG!!!!"
*springer ut... kastar rakgrejjor*

Det ska alltid daltas med religösa, fula och tjocka människor. Undrar varför?

Förresten... det är mycket med präster nu... sexrelaterat dessutom... vad håller prästerna på med egentligen? Har gud slarvat med rekryteringen igen? Jävla Manpower... alltid är det nåt...

Ducka IPred - Del 1 - VPN

VPN (engelska för Virtual Private Network)
Det är en teknik som används för att skapa säkra förbindelser, så kallade tunnlar, mellan två punkter i ett osäkert datanätverk (såsom Internet). Detta gör att du bland annat:
 • Döljer din riktiga IPadress
 • Får en säker Internetanslutning
 • Du kan få en IP i ett annat land (se på streamad tv i USA och England till exempel)
 • Du förhindrar onlineattacker
 • Gör det jobbigt för herr Pontén och hans fjantiga gäng.
 • Du kan fortsätta som vanligt efter du konfigurerat ditt VPN (samma program, samma kunskaper)
 • Får sänkt hastighet... beroende på vilken VPN du väljer... mellan 5%-70% långsammare.
Det finns andra sätt att fortsätta fildela som vanligt. Det kräver dock att du installerar nya klienter, färre anslutna datorer vilket innebär inte lika bra utbud. Jag ska ta upp detta i ett senare inlägg och jag kommer att gå igenom bland annat I2P, Stealthnet, Waste, Freenet och Darknet. Ni som är lite kunniga och otåliga kan ju googla dessa så länge. Nu fortsätter vi med VPN...

SVENSKA VPN:
https://dold.se/ - 49 kr/mån, 449 kr/år
http://www.ipredator.se/ - Är i Betastadiet. 5 Euro / månad
https://www.flashback.name/ - krypterad lösning. 45 kr / månad
https://www.relakks.com/ - 149 kr/3 månader eller 449 kr/år

Dold säger att de inte lämnar ut uppgifter så länge du Inte gör något kriminellt... erhm... så ge dem inga pengar.
Relakks vet inte vem slutanvändaren är och dessutom finns det inga loggar av IP-nummertilldelningen. Det blir därmed omöjligt att koppla ihop IP-adressen med någon fysisk person. Det existerar alltså två anonymitetsskydd i systemet kan man säga.
Av dessa hade jag tittat på Ipredator, Relakks eller på Flashback. Alla tre har trovärdighet att de "sköter sig" ifall myndigheterna skulle vilja ta del av deras uppgifter. Tror inte Flashback och Ipredator kommer vara speciellt tillmötesgående och speciellt Flashback har bra svar i sin FAQ sektion. Ska bli intressant att följa Ipredator.se när de kommer igång.

UTLÄNDSKA VPN:

https://torrentprivacy.com/  - Bra pris. Sparar inte loggarna. Du förlorar mellan 5-10% i hastighet.
http://www.perfect-privacy.com/ - Säker. Dyr. Mycket lite effekt på din hastighet.
http://www.strongvpn.com/ - Dyr, extremt säker och SNABB. Kör med OpenVPN och StrongVPN.

Jag kör själv på ett utländsk VPN. De sparar INGA uppgifter och befinner sig i ett bättre legalt klimat än vad Sverige gör. Äsch... sa jag Sverige? Jag menar Mini-Kina. Jag förlorar c:a 5% i hastighet... men det gör inget... Jag ägnar den extra tiden åt att skratta högt och vansinnigt framför skärmen. Muhahahahaaaaaa!

HUR GÖR JAG?
Du får information från den som tillhandahåller VPN-tjänsten kring hur du ska ansluta till den. De har ofta en steg-för-steg guide som är lätt att följa.

NACKDELAR:
Till att börja med kommer ditt användande av webben troligtvis att gå något långsammare än vanligt. Särskilt om du väljer att ladda ner stora filer.(Beror mycket på vilken typ av tjänst du väljer).

VPN-tjänster kostar oftast till skillnad från Proxys pengar. Det rör sig dock sällan om några stora summor.

Om den VPN du ansluter till står inom Sveriges gränser kommer trafiken från VPN och ut mot webben att avlyssnas av staten på samma vis som när du surfar annars. Däremot kommer de ha svårt att veta att det är just du som surfar, särskilt om många olika människor använder sig av VPN-tjänsten. Det kan därför vara en stor fördel att hitta en VPN-tjänst i utlandet, i ett land som saknar lagar likt FRA-lagen.

 

IPRED:  Svd | Aftonbladet | DN | Expressen | Sydsvenskan

 


30% fildelning... pffffft... så här är det...

Ser inte alla nyheterna likadana ut? -----> SVD, Aftonbladet, DN, Expressen, Sydsvenskan...
Jo, det gör de faktiskt. Jaja... vi fattar. Bra jobbat där media. Men ni har heeelt fel! Suck... nu ska jag behöva reda upp allting igen.

För så här är det... En hackergrupp skickade ut ett litet meddelande till alla som jobbar på och med Antipiratbyrån om att hackergruppen i realtid övervakade all tysk gayporr som Antipiratbyrån streamar och hotade med att visa upp det i tv. Där dog 20% av Internettrafiken... Märk väl att APB "streamar" gayporren... alltså fildelar de inte... bra... de lever som de lär... :)

De andra 10% kan faktiskt härledas till en vän jag har uppåt landet. Han tog sin server med vanlig hederlig gratisporr offline för att han skulle fixa en fuktskada i sin källare. Han kopplar in den imorgon när han tagit bort alla fiskarna från routern och pumpat ut allt vatten.

Så allting är precis som vanligt faktiskt.

TV4 Göteborg - vad kallar man en dildo?Hahaha... rätt kul. TV4 lokal Göteborg intervjuar en tant om vad de hittar när de vårstädar parkerna. Verkar hända spännande saker i Göteborgs parker :) Frågan är bara vad de kallar det avlånga objektet... :)
Göteborgare... vad vore Sverige utan er? :P
Kolla in klippet här.

Hjälp sen TV4 på traven med lite roliga namn på det upphittade objektet här.
Vem vet... kanske man kan vinna en "tilto" eller något... :)

Happy onsdag på er!

Dagens Aprilskämt... IPRED!

Aprilskämten har varit på tapeten hela morgonen... Bilen Wowwe... att vindkraftverk skulle påverka jordens spinn... VIP-kort i lokaltrafiken etc... nej... alla de var roliga som fan. Fler hittade jag på www.aprilskämt.se.

Fast det största skämtet av alla heter... IPRED! Jupp, det är idag som den börjar gälla. Ett stort skämt. Gamla knarriga gubbar uttalar sig om hur bra det är att driva igenom en lag som ingen vill ha. Jan Guillou visade för inte så länge sedan att alzheimers har slagit till hårt i hans mossiga hjärna. Det är en sorgsen dag helt enkelt.

Det är trist att konstatera hur industrin vägrar att inse att det är kört. Det finns inga lagliga tjänster som erbjuder den bredd och valfrihet (format etc) som den illegala marknaden erbjuder. De satsar sjukt mycket pengar för att hålla allting som det var förr... och det är meningslöst. Förstå nu att det inte går att stoppa tillbaks tandkrämen i tuben igen!

Om ni köper tomma cd-skivor... köper musik på nätet... bränner en skiva att spela i bilen... så betalar ni en avgift i priset för cd-skivan som går till musikindustrin. Dvs... om ni gör allting lagligt... så betalar ni ändå en avgift... för man KAN ju använda skivan till att bränna "snodd" musik. Sjukt. Lönt att sköta sig. Ja, jag vet... det är inte mycket pengar... men det är principen.

Varför ska vi betala för 14 spår för ett album? En kvarleva från vinylen... två sidor på skivan... 10-14 låtar. Varför är det tänket ens kvar? Varför kan man inte prenumerera på en artist? Som släpper sina låtar efterhand som de blir klara? Istället för att skapa 2-3 låtar och sedan fylla resten med mer eller mindre skit?

Jag har köpt spel till PC som inte fungerat... som jag inte får pengarna tillbaks för. När jag sedan laddat hem en "pirat"-version så har den fungerat. Alltså... den lagliga fungerade inte... den illegalt nedladdade fungerade.

Jag har köpt några cd-skivor som inte gick att spela i bilen pga av kopieringsskyddet. Där fick jag inte heller pengarna tillbaks.

Hur kommer det sig att det är lika dyrt att köpa ett album på nätet som att köpa en fysisk cd-skiva? Utan cd, fodral och tryckta blad borde väl albumet i digital form vara billigare? Eller?

CD-skivan som när den kom var dyr... men skulle "bli billigare sen i takt med att produktionen ökar". Den blev DYRARE och detta innan fildelningen var ett problem.

Hur ska alla "öppna" nätverk på caféer och offentliga ytor kunna finnas nu? Ska vi stänga ned dem nu? Alltså... det är så korkat att jag får ont i magen. Bättre att vi alla öppnar våra nätverk. Vilket direkt fick polisen att vilja skrämmas.

Jag ska aldrig mer köpa en cd-skiva (som för övrigt är STENDÖD som format)... aldrig ens fundera över att betala en enda spänn för att få ladda hem en låt... jag tänker inte acceptera att betala 200 spänn för att se en film på en biosalong full med idioter som pratar i telefon och prasslar med godispåsar. Nej, njet, no, nein! Däremot ska jag titta på konserter, köpa spel till min Xbox360 och kanske en gång då och då köpa någon merchandise från artister jag gillar.

Däremot ska jag snart lära er som läser min blogg, exakt hur ni ska göra för att fortsätta ladda hem allting ni vill utan att riskera att åka fast. Det är faktiskt rätt enkelt, behöver inte kosta en spänn och är dessutom roligt. Vem gillar inte att vara "pinnen i ögat" på en industri som borde veta bättre?

Alltså... Dagens mycket tragiska största skämt heter alltså Ipred. Regeringen böjde sig för lobbyorganisationerna, särade på Sveriges skinkor och lät kommersiella intressen ta hela landet i häcken.

Nice... jag upprepar - som jag sagt så många gånger innan... mitt land är ockuperat av idioter.

Bohemian Rhapsody - solo gitarr

Det finns de som kan spela gitarr... sedan finns det de som kan spela gitarr!!! Imponerande!


RSS 2.0