Swedens finest...

Läste precis om det där rånet i Helsingborg...

Tydligen tog det 35 minuter för polisen att ta sig dit efter rånarna sprängt(!) och dragit iväg från platsen. Tydligen så försvarar polisen detta med:

"- Det är det sämsta vi kan göra, då kan människor komma till skada. I stället måste vi avvakta och bedöma läget. Det agerandet kan vara svårt för utomstående att förstå, säger han."

Ja. Just det. Låter rimligt. Inte! 35 minuter efter... jisses. Låter mer som om:

"Vi väntar lite så de hinner sticka så inte VI råkar illa ut."

Kan man inte sparka hela poliskåren och bara börja om från början? Snälla? Om vi ber snällt? Det är liksom inte lönt att de försöker skapa förtroende igen... när de med jämna mellanrum bara sjunker allt längre ned i inkompetensens djupa hål.

När jag var i England för några år sedan så ringde en kompis polisen en lördag kväll för det var ett jädra liv i lägenheten ovanför. De svarade dessutom inte när vi bankade på dörren. Efter tio minuter kommer det två trevliga poliser, en man och en kvinna, som pratar lite med oss, pratar med grannen, ordnade upp allting och önskade oss alla en trevlig kväll innan de åkte vidare. DET är proffsigt och respektingivande. Testa och gör samma sak med svensk polis en lördag kväll så ska ni se vad de säger. Ni kommer vara helt utlämnade till att fixa det där själva.

Inte konstigt att en viss person blåste bort två tonåringar som trakasserade hans familj för några veckor sedan. Bra gjort av honom... felet? Tja... polisen... de lyste med sin frånvaro på ett för dem "litet" problem som eskalerade för mannen som sköt för att skydda sin familj.

Nej... vår poliskår är rätt långt bort ifrån begreppet "swedens finest". Fy... det som stör mig mest är att jag med skatterna jag betalar är med och finansierar dessa clowners löner.

Men jag vet själv tre grymt bra poliser som gör ett bra jobb genom att agera och tänka själva. Och ni vet vem ni är. Kudos till er!

Kommentarer
Postat av: taliban

Den kväll dettaa hände var 5 stora polisvans var uppe i Båstad för att fånga forkörare å bälteslösa = lättförtjänta pengar från vanliga Svenssons.=
fritt fram för buset att fixa sina julpengar

2007-10-23 @ 21:51:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0