Dagens idiot!

Det är alltså en åklagare som fått för sig att åtala alla som skriver ut preventivmedel till tjejer under 15 för medhjälp till våldtäkt. Smart kille det där. Nej... det är väl bättre att vi låter alla unga få barn istället.

"Jag följer bara lagen" kläcker pannan ur sig.

Det är idioter som kammaråklagare Mikael Hammarstrand som i krigstider avrättar människor med parollen att "jag följer bara lagen"... Har noll förmåga att tänka själv.  Han är så korkad att det smittar... jag läste hans uttalanden och kände nästan hur min IQ droppade några steg. Jag kn knppt skrva längrfev lsdhifaöluifh eräoöih! OSDK!

Dessutom har han sökt tjänsten som Länspolismästare i Gävleborgs län förra året. Han fick inte jobbet. Kan tänka mig att några rekryterare sitter och är lättade över sitt beslut just nu.

Kan vi inte göra dumhet straffbart? Vi kan ha roliga straff för att göra det lite mer gångbart. Till exempel att den som döms måste gå omkring med en strut på huvudet några månader. Eller de måste ha ballerinadräkt på jobbet under en vecka eller två? Eller att de måste gå om första klass på komvux?

UPPDATERAT (från TT):


Madeleine Leijonhufvud, professor i straffrätt, tycker att åklagarens utspel är lite förhastat. Hon anser att det inte går att utgå ifrån att det handlar om ett brott om en flicka under femton år har sex.

-Sedan 2005 är det inte längre ett brott om två ungdomar som är nära varandra i ålder har sex, till exempel en sextonårig pojke och en fjortonårig flicka, säger hon till TT.

Följaktligen ska inte den som skrivit ut preventivmedel i det fallet kunna bli brottsmisstänkt.

Det har förekommit synpunkter på att det skulle framgå i lagtexten att en sådan situation skulle uppstå.

-Jag sitter i Socialstyrelsens etiska råd och där har den här frågan varit uppe. Vi konstaterade att det inte säkert att det är ett brott utan det kan vara så att flickan har en laglig relation och det finns all anledning att flickan får skydd mot en oönskad graviditet, säger Madeleine Leijonhufvud.

Thomas Bodström (S), ordförande i justitieutskottet, anser att åklagarens uttalande om dem som skriver ut preventivmedel är märkligt och fel. Han säger att en fjortonårig flicka får ha sex om partnern är minderårig eller i de fall där de är nära varandra i åldrarna om det är frivilligt.

-Det är kontraproduktivt att tro att fjortonåringar inte har sex för att de inte får ha preventivmedel, säger han.


Så... med andra ord. Inte olagligt. Var god ställ dig i skamvrån åklagarskrälle. Läs lagen innan käften glappar i media.

Kommentarer
Postat av: Jonas

Du har inte funderat på att det kanske är en protest mot den här idiotiska iden om att så fort människor under 15 har sex så är de med om en våldtäkt...

2009-04-16 @ 13:34:58
Postat av: C.

Jag hörde det inslaget på radion innan idag...och min spontana kommentar va "Vilken jävla idiot!"

Sex kommer ungdommar ha iallafall, med eller utan piller. Helt fel väg att komma åt det problemet!

2009-04-16 @ 14:12:39
Postat av: Martin

Borde man inte som åklagare ha läst hela lagen innan man uttalar sig om den? https://lagen.nu/1962:700#K6P14 <- Där framgår klart att frivilliga sexuella relationer där ålderskillnaden är ringa inte är ett brott.

2009-04-16 @ 14:53:17
Postat av: hayley

Precis!! Låt det bli ännu mer unga mammor och pappor i landet, fler abort och oplanerade barn.. Jisses.. dom kommer ha sex ändå, helt fel väg att gå! Ge ungdomarna bra information iställetSedan hjälper ju p-piller mot massa saker som är relaterat med just den röda veckan! Inte bara sex p-piller handlar om!

2009-04-16 @ 15:28:00
URL: http://hayleys.blogg.se/
Postat av: Erik_M

"Den som har samlag med ett barn under femton år (...) döms för våldtäkt mot barn till fängelse i lägst två och högst sex år." (BrB 6:4)P-piller används för att kunna ha samlag. Att skriva ut p-piller är därför att främja samlag. Att ha samlag med någon som är yngre än 15 år är att begå brottet våldtäkt mot barn. Att skriva ut p-piller till någon som är yngre än 15 år är därför medhjälp till detta brott.Om du inte gillar lagen så kritisera lagstiftaren (Thomas Bodström) istället för en åklagare som vill följa lagen. Eller kritiserar du alla åklagare som utför sitt jobb, om du inte gillar lagen som de bygger sitt åtal på?

2009-04-16 @ 22:46:18
Postat av: Magstark

Bra skrivet. Det är så enkelt egentligen men han gör det så svårt för sig. Sen fattar jag inte kopplingen p-piller och våldtäkt. Inte våldtäkt - preventivmedel över huvudtaget. Att det skulle vara tillgången till preventivmedel som gör en våldtäktsman är intressant, verkligen inte alls befängt. Absurditeter. Bra skrivet, jag länkar till dig, säg till om det inte är okej. /M

2009-04-16 @ 23:50:13
URL: http://metrobloggen.se/magstark
Postat av: Pezster

Erik_M:

Men det är ju det som är grejjen... lagen säger ju inte så. Läs utdraget från TT i bloggen så ser du själv. Orkar inte förklara för dig här en gång till när det står i bloggen.

2009-04-17 @ 00:47:47
URL: http://aku.blogg.se/
Postat av: Pezster

Magstark:

Tackar. Länka på bara! Det behöver du inte fråga mig om... men vet du vad... jag uppskattar att du gör det! Ha en skön kväll!

2009-04-17 @ 00:48:57
URL: http://aku.blogg.se/
Postat av: Candy

ErikM:

För det första är det inte ett brott om de som har samlag är i samma ålder. Det står också i lagen. För det andra skriver du:

"P-piller används för att kunna ha samlag. Att skriva ut p-piller är därför att främja samlag."

Löjligt påstående. Ett styck penis, en vagina och en viss kåthet behövs för att kunna ha samlag. P-piller behövs för att inte bli gravid. Enligt din teori ska vi alltså även åtala samtliga apotek, ICA-handlare, kiosker mm eftersom dessa säljer kondomer. Skulle bli jäkligt intressant. Maila gärna åklagaren och påtala detta. Eller så kör vi ett allmänt åtal mot och allt och alla, kanske mot alla systembolag eftersom sprit krävs för att bli full och fulla människor går på nattklubbar och nattklubbar = slagsmål och så vidare i all oändlighet. Allt enligt logik-à la Erik
M.

2009-04-20 @ 09:26:30
Postat av: Pezster

Hahaha... precis så... eller vänta nu här... luft! Om man andas så lever man... alltså är tillgång till luft något som främjar allting... både gott och ont, som levande människor gör... alltså måste vi sätta stopp för luften. Allt detta intag av luft leder till enorma tragedier! ;) Jävla lufthelvete!

2009-04-20 @ 09:31:34
URL: http://aku.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0