Aarrhg - Pirates!

Lika ledsen man blev över att OiNK försvann... lika glad - om inte gladare - blir man ju nu när The Piratebay tar över delar av verksamheten! Tjänsten döps om till BOiNK och ska vara öppen och inte sluten. Perfekt! Om något skulle hända så finns inte en massa registerade sköna fildelare som kan få sina uppgifter utlämnade!

*suck*

Som de jobbar med att stänga ned fildelning... Samtidigt blir man ju lite stolt över att Sverige anses vara ett piratnäste!

Är man bra kan man leva på sin musik, i form av spelningar och merchandise m.m. Är man inte tillräckligt bra så blir man ledsen över att fildelningen leder till att folk blir bättre på att hitta - och tycka om - BRA musik. Så... undan nötter! Gör plats för de som kan göra bra musik! Självsanering inom kultursektorn helt enkelt!

Go Piratebay, GO! :)


Tidigare inlägg som är relevanta: USB-minnen och OiNK dog!

Kommentarer
Postat av: Kenny

Musiker skulle tjäna bra på att lägga sin egen musik på sin egen webbsida och sedan låta fansen betala vad de tycker låtarna är värda. Hämtar 100.000 en låt och betalar en krona för denna blir det 100.000 kr som mediabolagen inte skall ha 70 % av.

2007-10-29 @ 15:40:48
Postat av: WysiWyg

Hålet i båda era resonemang är följande;

1. En betydande del av piratkopieringen sker av "mainstream-pop", dvs Brittan Spjut och liknande, ni vet de som faktiskt klagar mest? Så om det nu inte är så att de flesta laddar ner musik de faktiskt inte vill lyssna på (varför de nu skulle göra det) så fungerar inte din logik.

2. Kenny, vem ska betala för studiotiden då? Det är inte gratis vet du. Och reklamen? Det är MÅNGA där ute som vill förtjäna sitt uppehälle på musik.

2007-10-29 @ 17:16:04
Postat av: anonym

kvalitén på musiken kommer dala fullständigt när sidan blir öppen, och bara populära skivor kommer kunna tankas.. :/

2007-10-29 @ 17:54:27
Postat av: Pezster

WysiWyg:
Du tror inte att BS skulle leva rätt gott på bara sina framträdanden? Du tror inte det räcker för en extravagant livsstil så det både räcker och blir över? Du vet inte mycket du märker jag.
Är det hon som klagar... eller kanske kan det vara de döende skivbolagen som pratar för henne?

Och ditt svar till Kenny...
Skärp dig ditt miffo! Om artisten behåller större delen av sina intäkter så får artisten betala det där själv. Vi står inför något nytt och exakt hur det kommer att se ut vet vi nog inte än. Bara att det INTE kommer att se ut som det gör idag.

2007-10-29 @ 20:02:23
URL: http://aku.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0